Tarihi kilise talan ediliyor!

Tarihi kilise talan ediliyor!

Kayseri'nin Melikgazi kazasında bulunan Beşaret Kaya Kilisesi, gömü avcıları tarafından tahrip edildi. Semt Muhtarı Ömer Nalbant, yıkılmak üzere olan kilisenin restore edilerek turizme kazandırılmasını istedi

Kazanın Bağpınar Semti'nde bulunan ve Ermenilerin yaşadığı dönemde kullanıldığı belirtilen Beşaret Kaya Kilisesi, defineciler tarafından tahrip edildi. Kilisenin içi yapılan kazılarla kullanılmaz hale gelirken, duvarlarda bulunan fresklerin de tahrip edildiği görüldü.

Bağpınar Semti Muhtarı Ömer Nalbant, tarihi kilisenin son vaziyetinin içler acısı olduğunu belirterkek, "Bağpınar Semti, ehemmiyetli turizm değerlerinden olan Koramaz Vadisi'nin giriş noktalarından birinde bulunuyor. Tarihte birçok medeniyete hane sahipliği yapmış Kayseri'de Bağpınar Semti'nde birçok tarihi yapı var. Bunlardan bir tanesi de Dere yolu bölgesinde bulunan Beşaret Ermeni Kaya Kilisesidir. Biz, buraya muhtarlık olarak defalarca demir kapı, kapı kilidi takmamıza karşın buraya define aramak için gelenler tarafından kırıldı" dedi.

'RESTORE EDİLSİN'

Kilisenin restore edilerek turizme kazandırılmasını isteyen Nalbant, "Semt olarak definecilerden bıktık. Kilise içinde bulunan fresk resimler kazındı. İnsanların şuursuzluğundan dolayı tarihi yapılara zarar verildi. Kilisenin birçok yerinde kazı çalışması yapmışlar. Biz, buranın güvenlik altına alınarak restore edilip, turizme kazandırılmasını bekliyoruz. Burası restore edilirse semt halkımız da bundan yararlanır" diye konuştu.

Şehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkileri, Kayseri merkez ve kazalardaki kiliselerin stokunun çıkarıldığı, buna göre kiliselerde çalışma yapılacağı bildirildi.