Üniversitesinden müjdeli haber: Nazlı tedavi olacak

Üniversitesinden müjdeli haber: Nazlı tedavi olacak

Hatay'da, yüzünün yarısını kaplayan 'ben' ile dünyaya gelen Nazlı Erdem (11), Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif Estetik ve Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan tarafından rehabilitasyon edilecek

Hatay'da, yüzünde dev ben ile dünyaya gelen Nazlı Erdem'i, babası Murat Erdem 3-4 aylıkken doktora götürdü. Kontrol eden doktorlar, Nazlı'nın çok küçük olduğunu, biraz büyüdükten sonra konunun uzmanı doktorlar tarafından müdahale edilmesi gerektiğini söyled. Nazlı Erdem'i 11 yaşına geldiğinde kontrol eden doktorları ise ilerde farklı hastalıklara yakalanma rizikonunu ortadan kaldırmak için yüzünün sol yanındaki 'ben'den kurtulması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine baba Murat Erdem, kızını muayene için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirdi.

Üniversitesinden müjdeli haber: Nazlı tedavi olacak

BEN TAMAMİYLE ÇIKARILACAK

Hastanedeki odasında küçük kızı muayene eden Prof. Dr. Özlenen Özkan, Nazlı'nın vaziyetine ait izah yaptı. Prof. Dr. Özkan, "Nazlı'nın sol yanağındaki dev kıllı beni tamamiyle çıkartacağız. Derinliğine göre yeniden ne yapacağımıza karar vereceğiz. Buradaki en uygun birkaç alternatiften birini uygulayacağız. Bunlardan biri cilt yaması koymak olabilir. Lakin cilt yaması ağız köşesini ve gözlerini aşağı çekebilir, çok hoş bir görüntü olmayabilir. O açıdan bir balon koyup, o balonu istediğimiz boyuta getirinceye kadar şişirip, daha sonra da şişirdiğimiz dokuyu mikrocerrahi metoduyla oraya nakletmeyi tasarılıyoruz" diye konuştu.

KENDİ VÜCUDUNDAN DOKU ELE GEÇİRİLECEK

Yüze yapılacak yamanın bacak veyahut sırt bölgesinden alınabileceğini söyleyen Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Ancak bunun bir mahzuru olabilir. Zira bunun ne kadar aşağı indiğini bilmiyoruz. Bunu da operasyon esnasında öğreneceğiz. Kasa kadar mı iniyor, adaleninden aşağısında mı? Zira kalınlıkları değişebiliyor, bunu öngöremiyoruz. Zira öyle bir aletimiz yok. Şayet yama koyarsak, konulan yama giderek kısalıyor. Dudağını ve gözünü çeker. Bunu yapmak çok zor değil ama biz bunu seçenek etmiyoruz. Zira sonrasında onu sıkıntıya düşürecek. O nedenle şişirdiğimiz dokuyu nakletmek uygun olacak" diye konuştu. Prof. Dr. Özkan, hasta ve yakını ile görüşerek, en uygun tedavi yolunu uygulayacaklarını söyledi.

EN UYGUN TEDAVİYİ İSTEDİ

Kendisi için ne iyiyse onun yapılmasını istediğini söyleyen Nazlı Erdem ise "Tedavinin başlaması için okulların kapanmasını bekleyelim" diye konuştu. Çocuğunun hayatını rizikoya sokmayacak bu operasyonun yapılmasını istediğini söyleyen 5 çocuk babası Murat Erdem de "Kızım için Antalya'ya geldik. Rehabilitasyonunu arıyoruz. Hocalarımızla görüştük ilgileneceklerini söylediler, sağ olsunlar. Nazlı altıncı sınıf talebesi oldu. Bugün yarın derken olmadı olanaksızlıklar da belimizi büktü. Antalya'ya da hayırseverlerin yardımı ile geldik. Allahın izniyle kızım için ne hayırlısı ise o olusun" dedi.