Yozgatlı Belinay hayırseverlerin desteğini bekliyor

Yozgatlı Belinay hayırseverlerin desteğini bekliyor

Doğumundan 15 gün sonra geçirdiği beyin kanaması sonucu kollarını ve bellerini kullanamaz duruma Sarıkayalı Belinay Yüceler, yeniden koşup oynayacağı günü bekliyor.

Belinay’ın akranları gibi yürüyebilmesi için gerekli olan masrafları karşılayamayan ailesi hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Kadıgüllü Köyü’nde yaşayan Ali Osman Yüceler’in 1 yaşındaki kızı Belinay, sağlığına kavuşmak için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Doğumdan 15 sonra beyin kanaması geçiren Belinay’ın beyni vücuduna elektrik gönderemediği için kollarını, bacaklarını ve belini kullanamıyor.

Zihinsel engeli olmayan ve tam teşekküllü hastanede fizik tedavisi yapıldığında sağlığına kavuşacak olan Belinay için Kadıgüllü Köyü kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yardım kampanyası başlattı.

Doğuştan kalbi delik olan Belinay’ın Hacettepe Üniversitesi’nde tam teşekkürlü bir Fizik Tedavi merkezinde haftanın 6 günü fizik tedavi olması halinde yürüyebileceği gibi kollarını kullanma ve konuşmasının da büyük oranda düzeleceği bildirildi.

Baba Ali Osman Yüceler, Belinay'ın tedavisinde devlet tarafından sadece haftada bir günün karşılandığını belirterek; “Haftanın 6 günü fizik tedavi alabilmesi için geriye kalan 5 gününü bizim karşılamamız gerekiyor ve buna da maddi imkanımız yok. Asgari ücretle çakışıyorum Belinay’ın 1 yıllık fizik tedavi masrafı 70 ile 75 bin TL arasında. Bunun haricinde Belinay'ın bacaklarına ve kollarına takılan cihazlar için de 3 bin TL gerekiyor. Kımızın yürümesini sağlığına kavuşmasını istiyorum” dedi.

YARDIM İÇİN İRTİBAT VE HESAP NUMARALARI

Kadıgüllü Köyü Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Sekreteri Alim Öztürk: 05416076606

Yozgat Sarıkaya Kadıgüllü Köyü Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Ziraat Bankası

Şube: ATAPARK/ANKARA ŞUBESİ, Hesap Numarası: 2332-86583134-5001

IBAN: TR 1900 0100 2332 8658 3134 5001.”