Erken Rezervasyon Termal Özel Havuzlu Oteller

Erken Rezervasyon Termal Özel Havuzlu Oteller

Bu yıl sizin için çok yoğun geçiyor. Öyle yoğun ki bazen yemek yemeği bile unutuyorsunuz. Bu yoğunluk elbette belli sonuçlar da doğuruyor. Şehrin keşmekeşinden, iş stresinden, kalabalıktan, trafikten ve daha pek çok şeyden fena halde sıkıldınız değil mi? Bir an önce artık zamanı gelse de dinlensem diye düşünüyor olmalısınız.

Kim bilir belki şuan bir havuz sefasının hayalini kuruyorsunuz ya da belki bir kaplıcada biraz şifa bulmak cazip geliyordur size. Belki de dinlenmeyle eğlenmeyi bir arada bulabileceğiniz harika bir organizasyon düşünüyorsunuz. Peki ya bütçeniz buna izin verecek mi? Kurduğunuz hayaller ya kesenizi zorlarsa? Ödeme planını düşündüğünüzde tatil dönüşü uykularınız kaçarsa tatilin ne anlamı kalır? Merak etmeyin. Sizin için harika haberler var.

Hayat Kurtaran Planlama

Kurduğunuz tatil planlarından vazgeçmeyin. Aksine hayal gücünüzü genişletin çünkü bu hayallere ulaşmak sandığınız kadar zor değil. Üstelik gereksiz harcamalara girmeniz de gerekmiyor. Çünkü erken rezervasyon 2020 yılı fırsatları, size tam da istediğiniz gibi bir tatil yapmanız için harika fırsatlar sunuyor. Size de sadece tatilinizi hangi şehirde ve nasıl bir otelde geçireceğinizi seçmek kalıyor. Erken rezervasyon uygulaması ile tatilciler ciddi bir fiyat farkıyla, tatillerini çok daha ucuza yapabiliyorlar. Bunun için yapmanız gerekenler ise çok basit.

Tatilinizi Planlamakla Başlayın

Öncelikle yapmanız gereken şey tatilinizi planlamak.

Bu planlamayı yaparken;

  • Hangi bölgede ya da hangi şehirde olmak istiyorsunuz
  • Tatilinizin amacı yalnızca dinlenmek mi yoksa işe biraz hareket katmayı düşünüyor musunuz?
  • Daha kişisel bir alan mı tercih edersiniz yoksa sosyalleşmek sizin için sorun olmaz mı?
  • Tatilinizin bir bölümünü şifalı uygulamalara ayırmak istiyor musunuz?
  • Ekstrim sporlar bu tatilde yer alacak mı?
  • Doğa yürüyüşleriyle tatilinizi renklendirmek istiyor musunuz?
  • Gece hayatı sizin için önemli mi?
  • Yoksa ailenizle birlikte her türlü aktiviteye katılabileceğiniz dolu dolu bir tatil beklentiniz mi var gibi adımlara dikkat etmenizde fayda olacaktır.

Özellikle küçük çocuklarınız varsa dikkat etmeniz gereken çok da fazla detay vardır. Bu yüzden bu kısım sizin için oldukça önemli.

Planlama Bitince Detaylara Geçin

Planlamanızı yaptınız ve artık tatilde neler yapmak istediğinizi biliyorsunuz. Şimdi sıra geldi bu plana uygun bir yer bulmak. Hangi bölgede hangi şehirde tatil yapmak istiyorsunuz. Bu önemli bir detay çünkü her tatil bölgesinde aradığınız her şeyi bulamayabilirsiniz. Mesela arada bir şifa turuna çıkmak istiyorsanız termal oteller için araştırma yapmalısınız.

Bunun için termal otel araması yapıp, hangi bölgelerde bu otellerin olduğunu listeleyin. Ardından içinden bir ya da birkaç bölge araştırın. İstediğiniz er hizmeti size sağlayacak bir yer bulmanız önemli bir detay. Eğer animasyon ve eğlence seviyorsanız ama çevreyi keşfetmekle çok da zaman harcamak istemiyorsanız özel havuzlu oteller için araştırma yapmalısınız. Bu sayede eğlenme ve dinlenmeyi bir arada yaşayabilir, tatilinizden sonuna kadar keyif alabilirsiniz.

Farklı Alternatifler de Mevcut

Elbette seçenekler bununla sınırlı değil. Dağ havası almak isteyebilir, deniz manzarasında dinlenmeyi ya da o denizde akşama kadar yüzmeyi tercih edebilirsiniz. Maceracı ruhunuz kulağınıza fısıldıyorsa ekstrim sporlarla bile uğraşabilirsiniz. Sörf, yamaç paraşütü, yelken, dalış dersleri pek çok beldede bulabileceğiniz eğlenceli ve heyecanlı aktiviteler arasında yer alıyor. Tabi ki bu seçenekleri yukarıda saydıklarımızla birleştirmek tamamen sizin tercihinize bağlı olacak.

Bütün Bu Hizmetlerin Maliyeti Hakkında

Buraya kadar tüm planlama harikaydı. Bir liste çıkardınız, bu listeye uygun bir araştırma yaptınız ve şimdi elinizde, gidebileceğiniz yerlere dair bir başka liste var. Ancak bir sorun var. Tatil maliyetinin boyunuzu aşmaması gerekiyor çünkü normal olarak sonrasında bütçenizi kısıtlamaktan korkuyorsunuz.

Üstelik bu kısıtlamaya zorunlu ihtiyaçlarınızı da dahil etmeniz gerekebilir ama elbette kimse bunu yaşamak istemez. Peki, hangisini seçmelisiniz? Hangisinin maliyeti sizi zorlamaz? Tatil planınız hangisini tercih ederseniz kabusa dönüşmez? Bu kadar seçenek arasında hangisine neye göre karar vereceksiniz? Merak etmeyin. Tüm bu soruların cevabı sandığınızdan daha kolaydır.

Fiyat Karşılaştırması Yapın

Yapmanız gereken ilk ve en önemli şey bir fiyat karşılaştırması. Arama motoruna seçtiğiniz beldeleri tek tek yazın ve acentelerin size verdikleri fiyatları karşılaştırın. Bazen ciddi farklılıklar göreceksiniz. Bu özellikle otelin verdiği fiyatı az çok tahmin etmeniz için oldukça yararlı olacak. Fiyat araştırması yaparken gerekirse oteli bizzat arayıp erken rezervasyon 2020 yılı fiyatlarını sorun. Elde edeceğiniz bilgiler seçim yapmanız için son derece faydalı olacak. Yapacağınız fiyat karşılaştırmasıyla nereden nasıl rezervasyon yaptıracağınıza da karar verebileceksiniz.

Rezervasyonunuzu Erken Yaptırmanız Çok Önemli

Erken rezervasyon yaptırmak bu konuda asıl hayat kurtaran noktadır. Tatil rezervasyonunuzu ne kadar erken yaptırırsanız, ödeyeceğiniz miktar o kadar düşer. Henüz sezonun başlamasına çok varken belirlenen fiyatlarla, sezon ortasında belirlenen fiyatlar arasında çoğunlukla bir uçurum vardır çünkü sezonda asla yer bulamayacağınız otellerde, sezon sonrası ölü dönem kabul edilir ve müşteri bulmakta zorlanılır. Bu yüzden kar marjının düşmemesi için sezon sırasında ve öncesinde ciddi bir fiyat farkıyla karşılaşırsınız. Kış aylarında rezervasyon yaptırmak bu yüzden fazlasıyla kar etmenize sebep olacaktır.

Rezervasyon Yaptırmak İstediğiniz Oteli İyi Araştırın

Son zamanlarda karşı karşıya kalınan bir başka soru da rezervasyon yaptırılan otelin, web sayfasındaki gibi görünmemesi ya da sunduğu hizmetteki eksiklik. Otelin yeterince temiz olmaması, hizmetin beklenen kalitede olmaması ya da var olduğu söylenen hizmetlerin aslında yapılmıyor olduğu gibi can sıkıcı sürprizler, bu sorunlardan bazıları.

Mesela termal oteller bazında bir arama yaptıysanız, otelinizde termal havuz, kaplıca, spa merkezi, sauna, amam gibi hizmetlerin verilmesini beklersiniz. Ancak hizmet veren otelde bazı aksaklıklar yaşanabilir ki bu da sizin için can sıkıcı olur. Bu yüzden otelin hizmetleri arasında aradığınız şeyi bulmuş olsanız bile, mutlaka telefonla hizmetin var olduğunu teyit edin ve bu hizmetten nasıl yararlanabileceğinize dair detayları sorun.

Son Adımlar

Planlamanızı yaptınız İyi bir fiyat araştırması ile istediğiniz oteli buldunuz. Otelin hizmetleri hakkında detaylı bilgileri aldınız ve rezervasyon yaptırmaya karar verdiniz. Evet, yavaş yavaş mutlu sona ilerliyorsunuz. Artık geriye sadece rezervasyon işlemini tamamlamak kaldı. Bunun için muhatabınıza, kişisel bilgilerinizi veriyorsunuz. İster havale yoluyla ister kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz. Rezervasyonunuzu yaptırmanızın ardından tek yapacağınız, bavulunuzu hazırlamak ve yolculuğa çıkmak için heyecanlanmak olacak.

Yola Çıkma Zamanı

Artık zaman geldi. Tüm yıl boyunca çalıştığınız ve birikim yaptığınız tatilinize gitmek, dinlenmek ve kendinize hak ettiğiniz zamanı vermek için bu muazzam fırsatı en iyi şekilde değerlendireceksiniz. İster tek başınıza, ister aileniz ve sevdiklerinizle zaman geçirmek için harika bir fırsatınız var. Deniz, kum, güneş eşliğinde tüm yorgunluklarınızı atabilirsiniz. Şifa kazanmak ve toksinlerden arınmak için termal oteller tam da size göre bir seçenek olacak. Bu hizmetle birlikte rahatladığınızı ve arındığınızı hissedeceksiniz. Ancak bu rahatlamayı daha fazla eğlence ile de sağlayabilirsiniz. Bunun için özel havuzlu oteller size hizmet vermeyi bekliyor olacak.