Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Aurelio Okay

Pazartesi akşamı Celta Vigo - Bilbao maçını izledim. Celta'nın en iyi oyuncusu Aspas cezalıydı. Ve nihayetinde puan isteyen Bilbao maçı 1-2 kazandı. Maçtan geriye kalan şuydu: "Aspas'ın olmadığı Celta'nın en iyi oyuncusu Okay Yokuşlu idi."

Okay burada, Trabzon'da iken fizik gücüyle bilinen, sayko - şımarık halleri olan bir topçuydu. Fizik gücü daha da iyi olabilir miymiş? Valla olmuş. Pasları iyileşmiş tam bir dinamo... Aklıma Aurelio geldi. Kısa ve orta menzildeki pas isabet oranı ve yaratıcılık haricinde aynı onun gibi tek başına takım olmuş. Kendisinin takımı aştığını düşündüğü an Trabzon günlerindeki gibi saçmalıklar yaşatır; motivasyonu halâ hırs fırtınalarından ibaret... Kişisel antrenör ve saykoloğa ihtiyacı var; saykoluktan uzak olup hep oyuna motive olmak için...

Bir yandan da daha mühim sonuç şu: Kendisi ve biz ne düşünüyoruz? İspanya'da saygın bir takımda oynuyor... Celta Vigo'nun hiç ahım şahım bir oyunu yok! Abdülkadir ve Yusuf gibi gençleri yakalamış olan Trabzonspor, motive şekilde Okay'ı da elinde tutabilseydi ne olurdu acaba?

Cahil yönetici, menajerlerin hocayı bile seçtiği TC futbol ortamı, kendi potansiyeline dehşet bir ihanet içinde. Çözüm zor değil aslında. Altyapıdan itibaren tek TC vatandaşı hocayla çalışmayacaksın... Denetimli kurumsal yapı içinde çoklu direktörlü yönetimler olmalı. Sugar daddy diye bilinen paralı yönetici ve başkanların gerçekte kulüpten her türlü kârlı ayrıldıklarını bilmek lazım önce... Yaşım itibariyle gördüğüm yöneticilerden harbiden para bağışlayan bir Ali Koç olmuş oldu. Aziz'den yola çıkın, Trabzon'dan geçin, Elazığspor'a kadar gidin... Hepsinde de dediğim gibi. Olay bilinenin tersi..!

Final: Okay'ın Celta'da oynuyor olması aslında utanç kaynağıdır...

Önceki ve Sonraki Yazılar