Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Beşiktaşlı Aziz

Bir körpe yazar olarak “eylül” ayında neler demişim neler olmakta? (1) Beşiktaş hem bu sezon hem gelecek sezon şampiyon olur. (2) Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı 5-1 yendi ama sezonu altıncı bitirecek. (3) Geçen yıl GS’dan 5 puan az toplayan, hücum düşünceli Cihat Arslan’ı yollayan Akhisar, defansçı Tolunay ile küme düşmemeye oynar.


Fenerbahçe 5-1 kazanmasına rağmen iyi tahmin etmişim ve şunu eklemişim: “Bu hâl ve şerait altında geçen yıl Sunderland’teki performansı ile neredeyse Premier Ligden nefret etmemi sağlayan Dick Advocaat ile Gaziantep’i de yenerler tek farkla, ite kaka, o kadar. Sonraki hafta Osmanlıspor maçı var.” Nitekim Fener, Antep’i 2-1 yenebilirken, Osmanlı deplasmanında puan kaybetmiş.


Yani beyin bedava sayın okurlar..:) Görebilene her şey apaçık. Fakat şöyle de düşünebilirsiniz: İkinci yarı başından bu yana altı maçta Fenerbahçe ve Galatasaray 11’er puan kaybetmişler. Şu an liderle puan farkları kadar. Yani 14 Ocak’tan bu yana FB ve GS altıda altı yapmış olsalar; GS lider, FB ikinci, BJK üçüncü olacaktı. Ama ne FB ne de GS ihtiyacı olan transferleri yapabildi… Transfer o kadar etkiler mi derseniz; Kayserispor örneğine bakınız. Fransa ligi tecrübeli iki gâvur stoper, önde iki gâvur önlibero, elinizde de Deniz Türüç ve Güray Vural gibi teknik iki oyuncu varsa işlem tamam, bu lig bu kadar… Sergen Yalçın’ı şu an dâhi hoca sanmalarının nedenini açıkladım sizlere aynı zamanda.


Devre arası Galatasaray için “sağ ve sol bek alırlarsa şampiyonluk şansları olur” demiştim. Saaabbrriii, Linnes, Carole gibi vatandaşlarla olmaz. Trabzonspor’un aldığı iki bek’i GS alsaydı durum farklı olurdu. Ama tabii kadro hücumcu olduğundan Tudor yerine başka biri gelmeliydi. “Tudor, Karabük kadrosuyla Beşiktaş’ı yendi; GS kadrosuyla yenildi” çelişkisinin de altında yatan cevap budur. Karabük’te wing back yani kanat beki oynayabilen
Latovlevici ve Kerim’i bir maçlığına Tudor’a verseniz iki gün önce Beşiktaş’ı 3-1 yenebilirdi bu defa…


Laf lafı açıyor; Galatasaray’ın Bruma sorununa da değinmek isterim. Bu arkadaş kendisini Messi’den daha çalımbaz, Ronaldo’dan daha iyi şutör görüyor. Yöneticisi açıkladı, kendisini Real Madrid’e yaraştırıyormuş. Yetenekli eyvkosmoz ve fe’kât ara sıra pas atmazsan takımın yenilir. Bakınız: İki gün önceki maç…


“Beşiktaşlı Aziz diye başlık atmışsın hala adama çatmadın” derseniz; adam, Ahmet Çakar’ın stres topu olmuş ben daha ne diyeyim?! İleride Beşiktaşlılar bu dönemi Fikret sağolsun diye değil, Aziz sağolsun diye anabilirler.


Fenerbahçe ve Galatasaray önümüzdeki sezon birçok sorunla boğuşacaklar; başkan, hoca, kadro boşaltım masrafı, transfer masrafı, UEFA tehdidi… Sizce gelecek sezon hangi takım şampiyon olur? Öngörü için başka veriye ihtiyaç var mı?


NOT: Haftasonu Fenerbahçe – Osmanlıspor maçı var. Osmanlı’nın yenilmezliği 2.20, galibiyeti 5.80 veriyor. Oranlar düşmeden oynayın derim; Umar Aminu da yetişebilir maça…

Önceki ve Sonraki Yazılar