CERN yönetimi Boğaziçi’ni ziyaret etti

CERN yönetimi Boğaziçi’ni ziyaret etti

Dünyanın önde gelen bilim oluşumlarından CERN (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) heyeti Boğaziçi Üniversitesi’nde bilim insanları ile buluştu.

Boğaziçi Üniversitesi’ni ziyaret eden CERN yöneticileri, Kandilli kampüsünde yeni kurulmakta olan Kandilli Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni gezdi. Heyet, CERN’de projeler yürüten ve Türkiye’nin farklı üniversite ve kurumlarından gelen Türk bilim insanlarıyla Boğaziçi'nde bir araya gelerek yürütülmekte olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. CERN heyeti Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan ile de bir araya geldi.

Dünyada fizik ve nükleer araştırmalarda öncü kurumlar arasında yer alan CERN’ün (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK)ve TÜBİTAK’tan da yetkililerin yer aldığı buluşma Boğaziçi Üniversitesi’nin Kandilli Kampüsü’nde gerçekleşti. CERN heyeti, Türkiye ziyaretinde TÜBİTAK ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) gibi bilim kuruluşlarını da ziyaret etti.

CERN araştırmacısı ve Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erkcan Özcan, CERN heyetinin bu ziyaretinin akabinde Türkiye’nin son beş yıllık 'asosiye' üyeliğinin değerlendirileceğini ve daimi üyelik kriterlerine uygun olup olmadığı yönünde CERN Konseyi'nde bir karar verilmesinin beklendiğini belirtti.