Video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji

Video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji

Teknoloji ilerledikçe, oynamakla kalmayıp, yaşamaya başlıyoruz!

Video oyun endüstrisi son yıllarda gerçekleştirdiği atılımla önemli bir noktaya geldi. Bu sektöre yönelik yatırımların artması yeni cihazların ortaya çıkmasını da sağladı. Sıradaki hedef ise yeni geliştirilen teknolojileri oyun dünyasında entegre etmek. İşte video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji.

Sanal Gerçeklik yeniden yükselişe geçecek

Sanal Gerçeklik uzun bir süredir dünya gündemini meşgul ediyor. Bu teknolojinin en önemli kullanım alanlarından biri de video oyun endüstrisi. Fakat geçtiğimiz yıllarda yaşanan pek çok aksaklık oyun endüstrisi için Sanal Gerçeklik kullanımını biraz geciktirdi. Oyun firmaları bu teknolojiye yönelik çeşitli oyunlar geliştirse de entegrasyon istenilen düzeyde olmadı. Fakat önümüzdeki yıl ile birlikte sanal gerçekliğin önemli bir atılım yapması bekleniyor. Farklı teknolojileri birleştirmeyi kolaylaştıran donanım ve yazılım çözümlerinin ortaya çıkmasıyla 2020’nin Sanal Gerçeklik yılı olması bekleniyor.

Video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji

Bulut teknolojisi büyük değişimler yaratacak

Bulut teknolojileri bilişim dünyasında giderek önem kazanıyor. Özellikle 5G teknolojisinin gelmesi ile birlikte internet bağlantısı iyi olan herkes cihazlarında herhangi bir oyunu rahatlıkla oynayabilecek. Oyunların bulutta otomatik olarak güncellenmesi nedeniyle oyun güncellemelerinin indirilmesine de gerek kalmayacak. Bu teknolojik gelişmenin getirdiği kolaylık sebebiyle birçok oyun şirketinin tek seferlik ödeme yerine abonelik sistemini tercih etmesi bekleniyor. Bu da oyuncuların daha fazla seçeneğe sahip olacağı anlamına geliyor.

Video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji

Cihazlar arası geçiş kolaylaşacak

Son yıllarda Microsoft, Nintendo ve Sony gibi dev firmalar akıllı telefonlar ve tabletler gibi elde taşınır cihazlarda video oyun pazarına girdi. Elbette dev firmaların bu hamlesinin bir açıklaması var. Firmalar kullanıcıların birincil oyun aygıtlarını artırmak için kullanabilecekleri ek aygıtlar ve uygulamalar oluşturmak istiyorlar. Nintendo’nun Wii U gamepad’i, Microsoft’un Xbox SmartGlass uygulaması ve son olarak Sony’nin Play Station 3 konsolu ile entegre ettiği PS Vita bu gerçeği gözler önüne seriyor. Diğer firmaların da bu yolu izlemesi ve cihazlar arası geçişin kolaylaşması ile birlikte oyun deneyiminin farklı bir noktaya taşınması hedefleniyor. Bu sayede oyuncular cihazları arasındaki geçişi daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapabilecekler.

Video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji

Artırılmış Gerçeklik önem kazanacak

Pokémon Go’nun gösterdiği büyük başarı, Artırılmış Gerçeklik oyunlarının büyük potansiyelinin gözler önüne serdi. Aslında bu başarı geleceğe yönelik bir işaret olarak algılanıyor. Son birkaç yıldır Artırılmış Gerçeklik temel alınarak geliştirilen oyunların 2020’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca bu teknolojide kullanıcı deneyimlerini önemli ölçüde artıracak geliştirmelerin yapılması bekleniyor.

Video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji

Yüz tanıma teknolojisi ile avatarınızı yaratabileceksiniz

3D tarama ve yüz tanıma teknolojileri oyun dünyasında size benzeyen karakterler yaratma noktasında önemli bir gelişme olacak gibi gözüküyor. Bu teknoloji sayesinde tıpkı sizin gibi görünen özel avatarlar yaratabileceksiniz. Bunun dışında yüzünüzün 78 farklı noktasını tarayan RealSense teknolojisi de yeni bir dönemin kapılarını aralayabilir. RealSense ile oyuncuların duygularına uyum sağlayan oyunların ortaya çıkması bekleniyor. Bu sayede yüzünüzü buruşturmanız durumunda oyun zorluğu otomatik olarak değişebilir.

Video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji

İşte video oyun deneyimini değiştirecek 5 teknoloji. Teknolojik gelişmelerin hızı giderek artıyor ve oyun dünyası da bu gelişmelerden etkileniyor. Kim bilir, belki önümüzdeki yıllarda kendimizi tam anlamıyla oyunların içerisinde bulabiliriz.

Gelecek.tech