Bill Kid

Ben çocukken resimli romanlar bu günkü gibi çeşitli değildi.

‘’Pekos Bil’’, ‘’Tom Miks’’, ‘’Teksas’’ ve ‘’Bill Kid’’ ayda bir gazetecilerin raflarında yerini alırdı.

Ben de hepsini alır merakla okurdum.

Bu günkü yazıma konu olarak aldığım ‘’Bill Kid’’ (tıpkı başka bir sanal kahraman olan ‘’Zorro’’ gibi), simsiyah giyinir, siyah göz maskesi takar, siyah atına biner ve kanunsuzları yola getirmek için çifte tabancasını kullanırdı.

Bill Kid aslında, kasabanın yakınlarındaki bir çiftliğin sessiz, pısırık, tırsak kovboyu William Boney’in ikinci kimliği idi.

William Boney suçluları belirler, sonra da Bill Kid kimliği ile hepsini haklardı.

Biz çocuklar da Bill Kid’e hayran, tahta tabancalarımızla kovboyculuk oynardık.

Sonraları, büyüyünce, Bill Kid’in aslında var olan biri olduğunu öğrendik.

Kendisi, William Boney takma adını kullanan, asıl adı ‘’Henry Maccarty’’ olan bir hırsız, uğursuz katildi.

Amerikan basını, 22 yaşında 22 kişiyi öldüren bu caniye ‘’Billy The Kid’’ adını takmış- tı. Ortadaki ‘’The’’ henüz çocuk olduğunu anlatan ‘’kid’’ kelimesini vurgulamak içindi.

Amerika, katillerden kahraman yaratmakta çok mahir bir ülkedir.

Bu yalnız kişiler için değil, bizatihi kendi imajı için de geçerlidir.

Amerika yüzlerce yıl, ‘’köle emeği’’ üzerinden zenginleşmiş, vahşi kapitalizmin en ağır, en insanlık dışı örneklerini yaratmış bir devlet olmakla birlikte, bütün dünyaya, yetenekli insanların yükselebildiği yere kadar yükseldiği bir ‘’fırsatlar ülkesi’’ imajı vermeyi becerebilmiştir.

Kore’de, Vietnam’da, Afganistan’da, Irak’ta, bu ülke halklarını komünistlikten, ya da dünyanın diğer halklarını nükleer silahlardan korumak gerekçeleri ile savaş çıkarmış, onları işgal etmiş, talan etmiş, ezmiştir.

Dünyanın geri kalmış ülkelerini, kendisini ‘’özgürlükler ülkesi’’, ‘’mazlumların koruyucusu ülke’’ gibi tanıtarak uyutan Amerika, birçok ülkede kendine uygun, despot yönetimleri başa getirmekte de mahirdir.

Ülkemiz özelinde, türlü oyunlarla iktidara getirip 15 yıldır orada tuttuğu, AKP-MHP dinci, ırkçı koalisyonunun, şimdi Amerika’ya kafa tutar gibi yapan söylemlerine, tavırlarına hiç aldanmayın.

Onlar aslında, 22 yaşında, 22 kişiyi sırtından vuran ‘’Billy The Kid’’in yardakçısıdırlar.

O’nun kanlı artıklarından nemalanmaktadırlar ve bize de Amerikan Büyükelçisi John Bass’i katil ‘’Billy The Kid’’, Başkan Trump’ı da iyi yürekli sığırtmaç William Boney diye yutturmaya çalışmaktadırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar