Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Boxing Day

 Noel hediyelerinin verildiği güne, 26 Aralık tarihine Boxing Day deniyor birçok Hrıstiyan ülkede. İngiltere Premier Ligi de bu tatil döneminde bir yığın maç koyuyor programa. Hem bu haftasonu hem 1 ve 3 Ocak’ta premier lig maçları olacak özetle…

         Bu haftasonu maçlarına bakarsak hem İngiltere hem Türkiye ligleri açısından karşılıklı golün yaşanacağı birçok maç gözüküyor. Aslında kaliteli hücumculara sahip iki denk takım kapıştığı zaman VAR bahsine sığınıyoruz. Yani bu hafta yine ters eşleşme haftası. Geçen hafta çok güzel bir haftaydı ama benim Everton kendi sahasında muhakkak gol atacaktır takıntım yüzünden değerlendiremedik. Tek maçtan % 80 tahmin başarısı reklamından oldum zira banko olarak işaretlemiştim.

         110 kodlu Watford – Crystal Palace kapışmasında ev sahibinin Ighalo, Deeney, Amrabat, Capoue dörtlüsüne karşılık misafir takımda Zaha ve Benteke var örneğin. Ev sahibinin galibiyetini öngörsem de karşılıklı gol daha kesin.

         112 kodlu maçta sempati duyduğum Burnley takımı, takım oyunu oynayan ve Gaston Ramirez gibi bir yeteneğe sahip Middlesbrough ile oynayacak. Burnley deplasmanda gol atamıyor ama evinde aslan kesiliyor. Tam 1-1’lik maç.

         114 kodlu maçta geçen yılın şampiyonu Leicester, geçen hafta bizi yakan Everton ile karşılaşacak. Leicester City’de stoper, solbek ve forvet cezalı. Ama bu o kadar da kötü değil zira adamlarım sol kanat Schlupp ve forvet Shinji Okazaki oynama fırsatı bulacak. Bahsettiğim bu iki ismi örneğin Fenerbahçe alsa tribünle dolar. Appiah hırsına sahip iki oyuncuya çok ihtiyaç var zira. Son kertede bu maç da gollü geçecektir. Everton hep defans yapamaz kanımca.

          Ve dünkü yazımda bahsettiğim maçları unutmayın. Rizespor – Osmanlıspor maçında karşılıklı gol, Adanaspor – Başakşehir maçında belki de handikaplı lider galibiyeti. Trabzonspor – Fenerbahçe maçında karşılıklı gole ise maç yaklaştıkça güvenim azalıyor zira Trabzon camiası bu maçtan neredeyse hiç söz etmiyor. Bu defa hırstan yoksun şekildeler sanki. Aslında bu iyi de olabilir onlar adına…

         Gençlerbirliği – Bursaspor maçında herkes 1 oynuyor ama katılmıyorum. Hem bu maçı hem de Akhisar – Konya maçını berabere görüyorum. Antalyaspor – Kasımpaşa maçında tek farklı ev sahibi galibiyeti gayet muhtemel. Beşiktaş ve İbrahim Üzülmez’li Gaziantep maçı da tek farklı ev sahibi galibiyeti (handikap sıfır) olabilir zira Üzülmez Hoca, Gençler ile buradan puan çalabilmişti 1-1 ile. Son 15 maçta 9 penaltı kazanmış Beşiktaş’ın hakem şansı yine yanında olmazsa tek farklı galibiyetleri en muhtemel sonuçtur.

          Kuponları oluşturmak size kalsın zira bu yazı son anda yetişti rahatsızlık nedeniyle. Şimdiden iyi yıllar efem…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar