Bursa için bu utanç yeter

Tarih 8 Temmuz 1920… Osmanlı Devleti içine yuvalanan dinci-İslamcı çetenin “Padişahımızın ordusu!” diye övdükleri Yunan Ordusu, Bursa’yı işgal etti. Bu olay Ankara hükümetinde büyük bir üzüntüye yol açtı. Meclis Başkanı Mustafa Kemal’in emriyle, Meclis kürsüsü üstüne siyah bir örtü örtüldü. Bu örtünün Bursa kurtarılana kadar kaldırılmaması kararlaştırıldı.

Peki o örtü ne zaman kaldırıldı?

30 Ağustos 1922’deki büyük zaferden sonra… Türk ordusu bu savaşı kazanıp 11 gün sonra Bursa’ya girdi. Ve Millet Meclisi kürsüsündeki siyah örtü de kaldırıldı.

Yani: Bugün Zafer Bayramı diye kutladığımız 30 Ağustos Başkumandanlık Meydan Savaşı’nı kazanamasa idik, Bursa, Yunanlıların elinde kalacak ve bir Rum şehrine dönecekti.

AKP’NİN TARİHSEL GÖREVİ
Peki, bugün Bursa’da belediye başkanı olan AKP’li zat ne diyor?

“30 Ağustos Bayramı halkın tamamını ilgilendirmiyor… O, Ormancılık günü gibi bir şey!”

Bunun açıklanması, “30 Ağustos’ta keşke Yunan galip gelseydi!” gibi bir şey…

Bursa Belediye Başkanı ile yakınlarda ölen Türk ve cumhuriyet düşmanı iftiracı Kadir Mısıroğlu aynı tezgahın malları… Bu tipleri parlatan, öne çıkartıp yönetici yapan da AKP denilen iktidar partisi ve baş yöneticisi Tayyip Erdoğan.

“İstiklal Harbi’nde keşke Yunan galip gelseydi!” diyen Cehennemlik adamı kantarlayan bu kadrolar değil miydi?

Bu militan belediye başkanının ihanet sözlerine bu adamı Bursa’dan belediye başkanı adayı yapan Tayyip Erdoğan tepki gösterdi mi?

Ben duymadım…

Peki, AKP’liler tepki gösterdi mi?

Hiç duymadım…

Yani, partisi ve lideri bu adamın arkasında duruyor.

Buna pek şaşırmıyoruz amma kendisini Türk milliyetçiliğinin temsil makamı gibi pazarlayan Devlet Bahçeli, dut yemiş bülbül sanki. Erdoğan’ı üzmemek adına bu düşmanca saldırıyı bile sineye çekiyor.

Hiç merak etmeyin… Türk milleti yeni bir 30 Ağustos zaferi ile güzel Bursa’yı bu işgalciden kurtaracaktır. Bursa üstüne örtülen bu siyah örtüyü yırtmak da Bursalıların boynunun borcu olsun…

EN BÜYÜK FAİZCİ KİM?
Şu sıralarda dünyada en yüksek faiz ödeyen ikinci ülkeyiz. Erdoğan iktidarı hâlâ yüzde 24 faiz bandında yürüyor. TC Merkez Bankası bugün toplanıp faiz konusunda bir karar verecek.

Faiz üstünden nasıl soyulduğumuzu anlamak istemeyenlere bir örnek verelim:

Türkiye 2001 ekonomik krizini yaşadı. O süreçte IMF’den alınan borç dolarlar için biz yüzde, 3,74 faiz ödüyorduk.

Peki “Uçuyor!” denilen, “Dünya bizi kıskanıyor!” denilen bugünkü ekonomimizde dolar için ne kadar faiz ödüyoruz?

2001 krizinin tam iki katını veriyoruz. Yani yabancı para babaları için cennet ülke olduk.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ikide bir söylediği acı bir gerçeği de hatırlatalım: 15 yılda AKP iktidarının faizcilere ödediği para 450 milyar dolar… Bu para ile böyle bir Türkiye daha kurulabilirdi.

Ama bu AKP’yi 2002’de iktidara getiren güçler, uluslararası tefeci sermaye olduğundan, verdiğinin karşılığını senin benim cebimizden alıyorlar.

Bir ülkeyi soymak için oraya eskisi gibi ordular göndermene gerek yok.

Kurulacak hükümeti kontrolüne al, rahatça yağmala…

Türkiye’de olduğu üzere…

İNDİRİN DEDİKÇE YÜKSELTTİLER
Hatırlayın: Faizler yüzde 8 dolaylarında iken, Erdoğan, o dönemin Merkez Bankası yönetimini, “Davul bizim boynumuzda tokmak onların elinde. Bu faizin siyasi hesabını biz veriyoruz!” diye eleştirmişti. Güya faizlerin düşürülmesini istiyordu.

Ama onun bu çıkışı, “Faizleri yükseltin!” demekti. Ve yükseldi de. Erdoğan, ne zaman, Merkez Bankası üstünden faizi indirmek çağrısı yapsa, sonunda faizler yükseldi. İki kez Merkez Bankası başkanları görevden alındı ama faizler hep yukarı gitti.

Sebebi belli: Erdoğan faizlerin inmesini değil yüksek kalmasını istiyor. İndirin çıkışını da halkı kandırmak için yapıyor. Bugün faizlerde göstermelik bir indirim yapsalar bile Türkiye açık ara en çok faiz ödeyen ülkeler liginde yer alacak. Bu faizleri ödemek için millet de bağırta bağırta soyulacak.

Oyların çoğunu fakir fukaradan alan AKP, bu kesime karşı olan vazifesini onları daha fazla yoksullaştırarak ödeyecek.

Devam soymaya, devam yoksullaştırmaya…

11 özel uçak yetmez birkaç tane daha alın ki itibarınız iyice artsın efendim…

Önceki ve Sonraki Yazılar