Göcek'in  en güzel balkon ve bahçesi seçildi

Göcek'in en güzel balkon ve bahçesi seçildi

Muğla’nın Fethiye İlçesi Göcek Mahallesinde Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen ‘En Güzel Balkon, En Güzel Bahçe’ yarışmasında jüri değerlendirmeleri tamamlandı. Dereceye giren ‘En Güzel Balkon’ ve ‘En Güzel Bahçe’ sahiplerine ödülleri törenle verildi.


Göcek Kültür ve Turizm Derneği tarafından, çevre bilincini ve sevgisini arttırmak, yaşanılan çevrenin görsel niteliğini desteklemek, halkın, öğrencilerin çevre düzenlemesi ve kent peyzajına ilgisini teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk olarak düzenlediği para ödüllü ´En Güzel Balkon Bahçe´ yarışmasının kazananları belirlendi. 20 Mayıs tarihinde başlayan yarışma başvuruları, 27 mayıs tarihinde de sona erdi. Yapılan başvurular jüri tarafından büyük bir titizlikle değerlendirilerek dereceye giren balkon ve bahçe düzenlemeleri belirlendi. 

JÜRİ ÜYELERİ BALKON VE BAHÇELERİ YERİNDE İNCELEDİ 

Başvurular tamamlandıktan sonra, 28 Mayıs tarihinde Peyzaj Mimarları Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Fotoğraf Sanatçıları  temsilcisi Çevre Gönüllülerin’den oluşan jüri heyeti, başvuruları yerinde değerlendirdi. Dereceye girenlere ödülleri pandemi nedeni ile düzenlenen törenle kendi bahçelerinde verildi. 

EN GÜZEL BALKON BAHÇE SAHİPLERİNE ÖDÜL 

Birincilere 2.000 TL, ikincilere 1.500 TL, üçüncülere 1.000 TL para ödülü dağıtılırken ayrıca plaket ve mansiyon ödülleri de verildi.  

Göcek Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Onur Ugan” En Güzel Balkon, En Güzel Bahçe yarışmasının düzenlenme amacının Göcek halkının, öğrencilerin çevreye ve doğa duyarlılığını arttırmak olduğunu belirtti.