Commodus da öldü Maximus da... Ama!

AKP, İstanbul'u kaybetti. Büyük büyük harflerle tekrar edelim: KAYBETTİ! Seçim propagandalarını kalbinde 'aşk', dilinde nefretle sürdüren Erdoğan, vatandaşın o aşka karşılık vermediğini kabullenmeli.
Vatandaşının önünde "Bunu yanına bırakmayacağız, hesabını verecek" diye intikam yemini etmekten çekinmeyen Erdoğan'ın, intikam almaktan da çekinmediğini defalarca deneyimledik. Kendisi, kızgın demiri soğutmaktan bahsederken intikamı hep alındı. Yargı, Pelikancılar, medya ya da bakanlarının aracılığıyla hayata geçirilen hiçbir eylem Erdoğan'a rağmen yapılmadı. Bu ülkede ondan habersiz kuş uçmayacağını unutmayalım!

Muhalefet başarısının bedelini ödüyor
Muhalefetin başarısının da iktidar cenahında intikam duygularını tetiklediği çok açık. Ankara'nın göbeği değilse de önemli ilçelerinden biri olan Çubuk'ta muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'ndan yerel seçimlerdeki başarısının intikamı alındı. Tıpkı Bahçeli'nin altını çizdiği gibi, CHP'nin zayıf olduğu bir ilçe burası. Cumhur koalisyonunun kemik tabanı. Muhalefetin liderini "yetersiz güvenlik önleminin" ortasına attılar. Yanında kendi korumaları ve milletvekili arkadaşları olmasaydı bu hafta korkunç olaylara gebeydi.

‘Müessif mesajlar’
Linç girişiminde bulunanlar, "Yakın, ateşe verin" diye bağıran kadınlar köy sakiniydi. Fakat bilinçli ve planlı bu saldırının ortağı AKP'dir; bunu kayda geçmek şart. Buna ‘müessif protesto eylemi’ diyen Vali Bey'e ‘protesto’ denilen şeyin saldırganlık içermediğini, protesto ile linç arasında bir ‘can’ kadar fark olduğunu hatırlatmak isterim. “Değerli arkadaşlarım, mesajınızı verdiniz” diyen, ordusu darbeye kalkışan ve omzundaki onca işarete rağmen esir alınan eski generale de sorumuz baki: Bizim anlamadığımız o mesaj nedir?

...

İktidar, bire bir dövüş öncesi elleri kelepçeli Maximus'u yaralayan, sonra da "Zırhını giydirin, yarasını saklayın" diye emir verip, arenaya salan Commodus gibi değil mi sizce de? Halkın önünde bire bir dövüşecekmiş gibi yapıp, rakibine son darbeyi hiç beklemediği bir yerden vuran? Filmin sonunda Commodus ölür. Maximus da... Ama tarih yazar kimin, nasıl öldüğünü...

Önceki ve Sonraki Yazılar