DÖNENLER

Yiğit Bulut, Nasuhi Güngör, Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş, Doğu Perinçek, ve diğerleri çok sıkı AKP ve Tayyip Erdoğan muhalifiyken bir yerlerden ışık görmüş olacaklar ki, bugün Tayyip Erdoğan’ın yanı başındalar.

Hele; Devlet Bahçeli!..

Tuğba Vural Çokal;

İYİ Parti Antalya Milletvekili!

Partisinden istifa etti ve AKP’ye katıldı.

Rozeti Erdoğan tarafından grup toplantısında takıldı.

İyi partililer bu transfere tepki gösterdi ve ardından Çokal’ın arşivi açıldı.

Çokal'a daha önceki konuşmalarını hatırlatılarak, “Ne değişti” sorusunu yöneltildi.

16 Ocak 2019 tarihinde Çokal, Vergi kanunları üzerine Meclis'te söz alıyor ve Erdoğan’ı sert sözlerle eleştiriyordu.

Çokal; "2018 her şeyden öte bir Meclisin yetkilerinin elinden alındığı bir yıl oldu. 2018 yılında 'kabine' yerine 'kabile' açıklandı” diyordu.

Çokal hızını alamıyor, şöyle devam ediyordu:

“Bakanlarımız artık birilerinin damadı, oğlu ya da derneğinde yönetici olan kişilerden seçiliyor. Geri kalmış demokrasilerin ürünü gibi saray harcamalarının öne geçtiği, eşin dostun soy ismine göre atandığı bir dönemi yaşıyoruz"

Sadece bu kadar mı?

Olur mu?

Bakın daha neler söylüyordu:

"Dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olma iddiasıyla başlamasına rağmen, tek adam rejiminin devreye girmesiyle ekonominin dibe vurduğu bir yıl oldu 2018"

Ve şöyle devam ediyordu:

"Geride bıraktığımız 2018 yılı, ne kadar parlak politikalardan bahsedilirse edilsin, gelecek adına sahip olunan umudun enkazına kanıt olabilecek birçok olay ve soruna şahitlik etti. 2018 yılı aslında tek bir kelimeyle özetlenebilir. Bu yıl bu kutsal Meclisin tüm yetkilerini tek bir kişiye teslim ettik. Evet, 2018 her şeyden öte bir Meclisin yetkilerinin elinden alındığı bir yıl oldu.

2018 yılında 'kabine' yerine 'kabile' açıklandı. Bakanlarımız artık birilerinin damadı, oğlu ya da derneğinde yönetici olan kişilerden seçiliyor.

Geri kalmış demokrasilerin ürünü gibi saray harcamalarının öne geçtiği, eşin dostun soy ismine göre atandığı bir dönemi yaşıyoruz.

720 doktor güvenlik bahanesiyle atanamazken ABD vatandaşı Cumhurbaşkanı danışmanlığına atanabiliyor. Atanamayan Merve öğretmen intihar ediyor, büyükelçinin kızı danışman olarak atanıyor. Pırıl pırıl çocuklar işsiz bu ülkede; umutsuz, amaçsız ve yarınsız.

Dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olma iddiasıyla başlamasına rağmen, tek adam rejiminin devreye girmesiyle ekonominin dibe vurduğu bir yıl oldu 2018."

Çokal’ın AKP’nin ekonomi politikalarını da eleştiriyor, AKP’yi tabiri caizse yerden yere vuruyordu:

Buyurun okumaya; “Bu ülkenin beka sorunu, ekonomik sorunu var dediler, ekonomiyi uçuracağız dediler, uçurdukları maalesef zamlar oldu. Aynı zamanda papazı da uçurup geri verdiler. Burada kabine devleti kuracağız dediler kabile devleti kurdular…”

Bu sözlerin sahibi nasıl AKP rozeti takar diye sorarsanız; bunun cevabı yok.

Var da aslında...

Önceki ve Sonraki Yazılar