110 ülke, ayda 20 bin TL'ye 35 binden fazla yurt dışı işçi alımı yapıyor! İşte aranan meslekler

110 ülke, ayda 20 bin TL'ye 35 binden fazla yurt dışı işçi alımı yapıyor! İşte aranan meslekler

Covid-19 nedeniyle çalkantılı bir süreçten geçen ulaşım ve turizm sektörleri, salgının dinmesiyle yeniden canlandı. 110 ülkede 20 bin TL maaş ile 35 bini aşkın işçi alımı başladı.

Turizm ve ulaşım sektörleri pandemi kriziyle sarsıldı. Ancak Covid-19 vakalarının düşüşe geçmesi sektörün yeniden canlanmasına neden oldu. Yaşanan krizin üstesinden gelmek isteyen büyük şirketler, lüks otel zincirleri hem tecrübeli hem de tecrübesiz eleman alımı yapacaklarını duyurdu.

cover-image-of-spain-in-august1.webp

LÜKS OTEL ZİNCİRLERİ ELEMAN ALIMI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Dünyanın en ünlü otel zincirleri, turizm alanını yeniden şaha kaldırmak için işçi alımı yapmaya başladı. İspanya merkezli ve 110'u aşkın ülkede Accor firması ve ona bağlı Mercure, Fairmont, Ibis gibi markalar dünyanın dört bir yanından işçi alımı için harekete geçti.

paris.webp

35 BİNİ AŞKIN İŞÇİ ALIMI YAPILIYOR

Pandemi nedeniyle sekteye uğrayan turizm sektöründe işçi kayıpları yaşanırken, bu durumu telafi etmek için yapılan yeni alımlarda vasıflı, vasıfsız, özgeçmişe dahi gerek olmadan başvurular kabul ediliyor. 110'dan fazla ülkede 35 bini aşkın işçi alımı yapılıyor.

EN DÜŞÜK MAAŞ 20 BİN TL

İspanyol Accor, Fransa'daki şubelerinde genç ve göçmen elemanları işe almaya başladığını duyurdu. İspanya, Portekiz başta olmak üzere birçok ülke de sektörün canlanması için aynı adımlar atıldı. İşçi arayan şirketler en düşük maaşın ise 20 bin TL olduğunu açıkladı.

portugal.jpg

HANGİ ALANLARDA İŞÇİ ARANIYOR?

  • Kültür ve Turizm Bakanlığı
  • Oteller
  • Moteller
  • Tatil Köyleri
  • Seyahat Şirketleri
  • Turizm Organizatörlüğü Şirketleri