225 kiloluk dev ton balığı yakalandı: Rekor kırıldı!

225 kiloluk dev ton balığı yakalandı: Rekor kırıldı!

Galler (Wales) 'de Andrew Alsop adlı bir balıkçı oltayla dünyanın en büyük ton balığını yakaladı.

Blue fin Ton balığının 2.1metre (7ft) uzunluğunda ve  225kg (500lb) ağırlığında olduğu belirlendi.

Kendisini bir balık tutma tutkunu olarak adlandıran 48 yaşındaki balıkçı, devasa balığı tekneye çekmek için 5 balıkçı arkadaşıyla birlikte saatlerce uğraştığını söyledi.
2. Dünya Savaşından sonra, dünyanın en büyük ton balığını yakalamanın mutluluğunu yaşayan Andrew Alsop o anları şöyle anlattı:

”Teknemizle Wales’ın 20 miles (32km) açıklarında ava çıkmıştık. Taze tuna balığı yemimi oltaya taktım. Ve suya bıraktım.Dev bir balık yakaladığımı anlamıştım ama bu kadar büyük bir balığın benim oltama takılacağını hiç tahmin etmemiştim. Blue fin Ton balığı oltama öyle bir vurdu ki hemen diğer 5 arkadaşıma bana yardım etmeleri için bağırdım. Dev balığı tekneye çıkartabilmek için saatlerce uğraştık. Sonunda ise; gözlerimize inanamadık.”

Ton balığı nüfusu azalıyor

225 kiloluk Blue fin dev ton balığı 2. Dünya Savaşı’ndan sonra hiç görülmemişti.
İnsanların marketlerde bol miktarda ton balığı ürünü görmesi, bu türün tehlike altında olduğunu bizlere unuttursa bile; yapılan araştırmalar; suşiye gösterilen yoğun ilginin ton balığı nüfusunun azalmasına sebep olduğunu ortaya koyuyor.

Mavi yüzgeçli ton balığının eti Suşi ve saşimi yapımında çiğ olarak kullanılıyor. Balığın karnının alt kısmından elde edilen “otoro” ise Tokyo’daki lüks restoranlarda daha yüksek fiyatlardan servis ediliyor.