30cm zıplayan solucan istilası!

30cm zıplayan solucan istilası!

Solucan istilası ABD'de paniğe yol açtı. Tam 30 santimetre zıplayan bu solucanların doymak bilmeyen iştahları var...

Solucan istilası ABD'nin başına büyük dert açtı. Asya zıplayan solucanı olarak bilinen ve 30 santimetre yükseliğe zıplayabilen bu solucanlar ile ilgili bilim adamları, 'ekosisteme zarar verebilir' uyarısında bulunuyor.

Kaliforniya'da görülen ve Amerikan yetkilileri alarma geçiren solucanların aynı zamanda saldırgan oldukları ve doymak bilmeyen bir iştahları olduğu bildirildi.

Çılgın solucanların, ticari bölgelerde ve yerleşim alanlarında da yayılma ihtimali olduğu aktarılırken, 30 santimetre zıplayan agresif solucanlar ilk kez 2013'te ABD'nin kuzeydoğu bölgesi olan New England'da görüldü.

30 santimetre kadar yüksekliğe zıplayabilen çılgın ve oldukça iştahı açık olan bu solucanlar hali hazırda ABD'nin 34 eyaletine yayılmış durumda.

 

"SOLUCANLAR TOPRAĞI DEĞİŞTİRİYOR"

ABD Tarım Bakanlığı'na bağlı Orman Servisi'nden toprak uzmanı Mac Callaham ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Solucanlar ormanlara ve doğal alanlara yayılmasaydı bu kadar büyük bir sorun teşkil etmezdi. Fakat bu solucanlar onları bıraktığınız yerde durmuyor. İleride yaşanabilecek istilaları önlemenin en iyi yolu solucanların başka yerlere geçmesini önlemek" dedi.

Callaham ayrıca, "Toprak hayatın temelidir ve Asya zıplayan solucanları toprağı değiştiriyor" ifadeleriniş kullanarak istilacı solucanların ekosistemin yapısını bozabileceğini söyledi.

"SOLUCANLARI POŞETE KOYUP GÜNEŞ ALTINDA BIRAKIN"

Uzmanlar, solucanların yakalanarak bir poşete konup en az 10 dakika boyunca doğrudan Güneş ışığı altında bırakılmasını, akabinde poşetin çöpe atılmasını da tavsiye etti.