6 ülkede işçiler greve çıktı!

6 ülkede işçiler greve çıktı!

Tunus, İskandinav Yarımadası, Kolombiya, Belçika’da çeşitli iş kollarından işçiler, taleplerini dile getirmek için greve çıktı.

Tunus, İskandinav Yarımadası, Kolombiya, Belçika’da işçiler taleplerini dile getirebilmek için greve çıktı. İskandinav Yarımadası’nda pilotlar, Tunus’ta demiryolu işçileri, Kolombiya ve Belçika’da ise çeşitli işkollarından binlerce işçi greve çıktı.

İSKANDİNAV PİLOTLARI GREVDE

Gazete Hayır'ın haberine göre, İskandinav Hava Yollarında (SAS) pilotlar, toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine greve gitti. Danimarka, İsveç ve Norveç’in ortaklığının bulunduğu İskandinav Hava Yollarında, gece geç saatlere kadar süren toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine, şirketin bu ülkelerdeki pilotları greve gitti. İskandinavya genelinde bin 400 pilotun katıldığı grev dolayısıyla 673 sefer iptal edilirken, yaklaşık 72 bin yolcu grevden etkilendi.

TUNUS’TA DEMİR YOLU ÇALIŞANLARI GREVDE

Demiryolu işçileri; Tunus’ta, fosfat taşımacılığında kullanılan 13 numaralı demir yolu hattının yeniden açılması konusundaki taleplerini dile getirmek üzere Demiryolları Genel Birliği Sendikasının çağrısı üzerine çarşamba günü başlattıkları genel greve devam etti. Sendikanın genel sekreteri El-Arabi el-Yakubi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Ulaştırma Bakanlığıyla 13 numaralı hattın açılması için yürütülen uzun müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine demir yollarında başlatılan grev, işçilerin katılımı açısından başarılı” ifadelerini kullandı. 

BRÜKSEL’DE ON BİNLERCE İŞÇİ HAKLARI İÇİN YÜRÜDÜ

Belçika’nın başkenti olan Brüksel’de işçiler, ücretlerin ve çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep ederek sokaklara döküldü. Avrupa Sendikalar Konfederasyonu’nun (ETUC) çağrısı üzerine binlerce çalışan Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu (AP) önünde protesto gerçekleştirdi.