AB, Türkiye'ye bir hafta süre verip tehdit etti

AB, Türkiye'ye bir hafta süre verip tehdit etti

Fransa ve Almanya Dışişleri bakanları düzenledikleri basın toplantısında, Ankara'nın tutumunun netleşmesi için bir hafta süre verdiklerini duyurdu.

Fransa ve Almanya, Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki sıkıştırmaya devam ediyor. İki ülke, tutumunu netleştirmesi için Ankara'ya bir hafta süre verdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye suçlamalar yönelterek "Türkiye'nin sürekli olarak kabul edilemez kışkırtıcı eylemler gerçekleştirdiği bizim için açık." dedi.

Le Drian, "Türkiye'nin diyaloğa dönmemesi halinde Avrupa Birliği'nin güç dengesini değiştirmeye hazır olduğunu" kaydetti. 

YAPTIRIM TEHDİTİ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Türkiye'nin araştırma gemisini Oruç Reis'i Akdeniz'e geri gönderme kararının "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Maas, Türkiye'ye AB yaptırımlarının uygulanıp uygulanmayacağının sorulması üzerine, "Bir hafta içinde ilerleme olup olmadığını görmek için beklemeliyiz ve sonra AB tarafından hangi tavrın benimsenmesi gerektiğini göreceğiz." cevabını verdi.