ABD Almanya'dan asker talep etti

ABD Almanya'dan asker talep etti

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye'deki askeri birliklerine destek arayışıyla Almanya'dan kara gücü desteği talep etti

Suriye’de bulunan askeri birliklerine destek arayan ABD, Almanya’dan kara gücü desteği talep etti. Almanya yönetiminden de bölgedeki misyonun süresinin uzatılabileceği söylentileri geliyor. ABD, Almanya'nın Suriye'deki askeri varlığını artırmasını istiyor. Welt am Sonntag gazetesine açıklamalarda bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Almanya'nın kara birliklerinin, kısmen bizim askerlerimizin yerine geçmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada Almanya'nın halihazırda bölgede sağladığı katkı vurgulanırken özellikle IŞİD karşıtı koalisyona yapılan katkının ve çabaların uluslararası arenada takdir gördüğü ifade edilerek, halihazırda partnerlerle koalisyonun akıbetine ve Almanya'nın rolüne ilişkin yapıcı diyalogların devam ettiği belirtildi. Ayrıca Federal Meclis tarafından bölgedeki Alman birlikleri için belirlenen görev süresinin 31 Ekim'de sona ereceği hatırlatılarak, olası bir uzatmanın bu sürenin bitiminde yeniden meclisin gündemine geleceğine dikkat çekildi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2018'in Aralık ayında Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan yaklaşık 2 bin Amerikan askerini çekme kararı aldığını  açıklamıştı. Daha sonra özellikle Kürtlerin yoğunlukta olduğu bölgede istikrarı sağlamak üzere 400 kadar Amerikan askerinin bölgede kalmasının öngörüldüğü belirtilmiş, 80 ülkeden oluşan IŞİD'e karşı uluslarası koalisyonda yer alan partnerlerden Amerikan birliklerine destek arayışında olunduğu da dile getirilmişti.