ABD askeri, İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı!

ABD askeri, İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı!

İsrail Büyükelçiliği önüne giden Amerikan askeri 'Özgür Filistin' sloganı atarak kendini yaktı. Alevler içinde kalan asker, hayatını kaybetti.

ABD Hava Kuvvetleri'nde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önüne giderek "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim", "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil" diyerek başından aşağı döktüğü benzini ateşe vererek kendisini yaktı.

Herkesi şok eden eylemin ardından Aaron Bushnell'in yaşamını yitirdiği aktarıldı.

İsrail Büyükelçiliğinin önüne gelen Bushnell'in, kendini ateşe verdikten sonra, üst üste "Filistin'e özgürlük" diye bağırdığı da belirtildi.

HAYATINI KAYBETTİ

Metropolitan Polis Departmanından yapılan açıklamada, Bushnell'in, kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiği kaydedildi. ABD Hava Kuvvetleri, Bushnell'in aktif görevde olduğunu teyit etti.

CNN'in haberine göre, ABD Hava Kuvvetleri Sözcüsü Rose Riley, Bushnell'e ilişkin açıklama yaptı. Riley, "Bugünkü olayda yer alan kişinin, aktif görevdeki bir havacı olduğunu doğrulayabilirim" dedi.

İsrail'in Washington Büyükelçiliği'nden bir sözcü ise elçilikteki hiçbir çalışanın yara almadığını ve güvende olduğunu belirtti.