ABD başkanlık seçimlerinde sandık başı anketleri açıklandı

ABD başkanlık seçimlerinde sandık başı anketleri açıklandı

Dünyanın merak içinde beklediği ABD başkanlık seçimlerinde sandık başı anketleri açıklandı. İşte CNN International'da yayınlanan ankete göre seçimlerde ilk görüntü...

Açıklanan sandık başı anketine göre seçmenlerin yüzde 7'si hangi adaya oy vereceğine seçime günler kala karar verdi. Seçmenlerin yüzde 5'inin ise son haftalarda nihai karara vardığı ifade edildi. ABD'lilerin yüzde 15'i Ekim ayı içinde yüzde 13'ü ise Eylül ayı içinde oyunun rengini belirledi.

 

ABD'lilerin oy verecekleri adayda aradığı özellikler ise şu şekilde sıralandı;

'Değişiklik getirecek olması' seçeneği yüzde 38 oy alırken, 'doğru tecrübeye göre' oy verenlerin oranı ile 'iyi karar verme yeteneğine' bakanların oranı yüzde 22 oldu. Seçmenlerin yüzde 15'i ise 'adayın seçmeni düşünüyor olmasını' oy verme tercihi olarak gösterdi.

 

Seçmenlerin yüzde 15'i ise oy sayımına güvenmiyor.

Amerikalıların yüzde 30'u dört sene önceye kıyasla ülkenin ekonomisi daha iyi bulurken yüzde 27'si ise aksi yönde görüş belirtiyor. Ankete katılanların yüzde 41'i ise ekonomik durumda bir değişiklik olmadığını savunuyor.

 

Obama'ya destek

Seçmenlerin yüzde 54'ü Barack Obama'nın başkanlık tarzını onaylarken yüzde 46 ise Obama'yı başarısız buluyor. Yeni başkanın Obama'nın politikalarını devam ettirmesini isteyenlerin oranı yüzde 29'da kalırken, yüzde 18 daha liberal, yüzde 46 ise daha muhafazakar bir başkan istiyor.

 

Clinton'ın e-posta skandalı ve Trump'ın kadınlar hakkındaki sözleri

CNN International'ın sandık başı anketine göre, seçmenler yüzde 62 oranında skandaldan rahatsız. Yüzde 37 ise e-posta skandalını umursamıyor. Donald Trump'ın ise en büyük sorunu kadınlar hakkında kullandığı sözler. Seçmenlerin yüzde 71'i Trump'ın sözlerinden rahatsız.