ABD'de okulda silahlı çatışma: 14 kişi öldü!

ABD'de okulda silahlı çatışma: 14 kişi öldü!

ABD'nin Florida eyaletinden şoke eden bir haber geldi. Gelen son dakika haberinde liseye silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Saldırıda en az 14 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralı olduğu belirtiliyor. Polis saldırganı gözaltına aldı.

ABD’nin Florida Eyaleti’nin güneyindeki bir okulda silahlı çatışma çıktı. Florida’da yayın yapan 7 News, eyaletin güneyindeki Parkland kentinde yer alan Marjory Stoneman Douglas Lisesi’nde silahlı çatışma yaşandığını bildirdi.

Saldırıda en az 14 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi. Broward Şerifi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “14 kurban olduğunu” yazdı.

FLORİDALI SENATÖR: ÇOK SAYIDA KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Floridalı Senatör Bill Nelson ise, yaptığı açıklamada, “Çok sayıda kişi öldürüldü. Oldukça endişe verici fakat görünüşe göre bu korkunç trajedide bir çok can kaybı söz konusu” dedi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Fox News’un yayınladığı görüntülerde, yaralıların sedyelerle olay yerine gönderilen ambulanslara taşındığı görülüyor. Güvenlik güçlerinin, okul çevresinde operasyon düzenlediği ifade ediliyor.

Gelen son dakika bilgisinde Broward polisi saldırganın yakalandığını ve yerel saatle 16:15’te gözaltına alındığını duyurdu.

‘OKULDA 3 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR’

3 bin öğrencinin kayıtlı olduğu okuldan çocukların tahliyesinin devam ettiği belirtildi.

MAHSUR KALAN ÖĞRENCİDEN PAYLAŞIM

Okulda mahsur kalan öğrencilerden biri, sosyal medya üzerinden bir fotoğraf paylaştı. Fotoğraftan, öğrencinin sıraların altına saklandığı anlaşılıyor.

Görgü tanıkları saldırganın kırmızı gömlek veya kazak giyen beyaz bir erkek olduğunu aktardı.