ABD'den yaptırım açıklaması

ABD'den yaptırım açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü tarafından Türkiye'ye yaptırım uygulanması hakkında açıklama yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan açıklamada "Türkiye bugüne kadar Suriye’de IŞİD’le mücadelede çok çaba sarfetti. NATO müttefikine yaptırım uygulamak ciddi bir adım. Bakan ve Başkan bu konuda bir karara vardığında açıklarız" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus, bugünkü basın toplantısında, “CAATSA yasasına gelince, belli bir tarih yok. Elbette bunu Türkiye ile görüşmeye devam ediyoruz” dedi. Ortagus, bu konunun neden bu kadar uzadığı sorusuna, “Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu hatırlamak gerekir. Şu ana kadar yaptıklarımız çok önemliydi” yanıtını verdi.

Diplomatik çerçeve içindeki görüşmeler için koşulları ve iki ülke arasındaki ilişkileri korumaya çalışmak gerektiğini kaydeden Ortagus, “NATO müttefikine karşı yaptırım uygulamak çok ciddi bir eylem. Bakan ve Başkan bu konuda karara vardığında açıklarız” diye konuştu.

Türkiye ile Suriye'nin kuzeyinde 'güvenli bölge' görüşmelerine değinen Ortagus, ''Bu konu kolay bir mesele değil, James Jeffrey’nin elindeki en güç konulardan bir tanesi. Türkiye’nin kaygılarını giderip, yerel ortaklarımızı da koruyacak şekilde çözüm bulmak istiyoruz. Bölgede bizim de askerlerimiz var. Türkiye ile bu konuda çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.