ABD: İran saldırısında 34 ABD askeri yaralandı

ABD: İran saldırısında 34 ABD askeri yaralandı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin konuşlu olduğu Irak'taki üslere tertip ettiği saldırılarda beyin hasarı gördüğü belirleyen Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin sayısının 34'e yükseldiğini izah etti

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, tertip ettiği medya toplantısında, "34 askere beyin sarsıntısı ve Travmatik Beyin Hasarı teşhisi konuldu." diye konuştu.

Önceden Almanya'ya gönderilen 8 askerin Amerika Birleşik Devletleri'ne nakledildiğini belirten Hoffman, "Bu sabah vardılar. Ya Walter Reed askeri hastanesinde veya kendi birliklerinin bulunduğu hastanelerde rehabilitasyon görecekler. 9 personel Almanya'ya gönderilmişti, tedavileri orada devam ediyor. 1 asker tedavi için Kuveyt'e nakledilmişti. Tedavisi bitirip Irak'taki görevine döndü. 16 asker ise Irak'ta kaldı, ihtiyaç duyulan tedavilerden sonra görevlerine geri döndü." ifadelerini kullandı.

Hoffman, Amerika Birleşik Devletleri'ne nakledilen askerlerin geçirdiği rahatsızlıkların diğerlerine göre daha ağır olup olmadığı sorularını cevapsız bırakırken, Almanya'daki askerlerin de Amerika Birleşik Devletleri'ne getirilme vaziyetinin önümüzdeki süreçte belli olacağını kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin İran saldırılarına karşı Irak'a Patriot hava savunma sistemleri konuşlandırmasının söz konusu olup olmadığına ait bir soruya ise Hoffman, tüm seçeneklerin Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı'nın yetkisine verildiğini ancak bu konuda kararın CENTCOM Komutanlığınca verileceğini dile getirdi.