ABD: Maduro’ya destek vereni izole ederiz

ABD: Maduro’ya destek vereni izole ederiz

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya destek veren ülkeleri dünya arenasında izole etmekle tehdit etti.

Pence, katıldığı 11. Lima Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısında Venezüella'daki krize dair açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Yardımcısı Pence, ABD'nin Juan Guaido'ya olan desteğini yineleyerek, "Başkan Guaido, Başkan Donald Trump, size ve Venezüella halkına bir mesajı iletmem için burada bulunmamı istedi. Biz ABD olarak yüzde yüz sizinleyiz. Bugün burada bulunan bütün ülkelerle beraber Venezüella'da demokrasi ve özgürlük tesis edilene kadar sizi desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu "gaspçı" olarak niteleyen Pence, "Nicolas Maduro gitmelidir. Venezüella'daki mücadale, baskıyla özgürlük arasında diktatörlüğe karşı demokrasinin mücadelesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Pence, ABD'nin Venezüella'ya olan yardımlarını hatırlatarak, "Venezüella halkına desteğimiz yalnızca devam etmekle kalmayıp artacaktır da. ABD, bölgede Venezüella halkına yardım eden müttefiklerine 56 milyon dolar ek yardımda bulunacak" dedi.