ABD'nin Kasım Süleymani turları devam ediyor

ABD'nin Kasım Süleymani turları devam ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı'nın Yakın Doğu İşlerinden Mesul Yardımcısı David Schenker, Irak Kürt Dölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile Erbil'deki konutunda bir araya geldi.

Başbakanlık bürosundan yapılan izaha göre Mesrur Barzani, David Schenker ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Erbil Başkonsolosu Stefan Fagin'in hazır bulunduğu medyaya kapalı müzakerede, Irak ve bölgedeki son olaylar ele alındı. 

Barzani'nin, son günlerde olan gelişmeler sebebiyle gerilimin artmasından derin kaygı duyduğunun belirtildiği izahta, müzakerede, vaziyetin sakinleştirilmesine vurgu yaptığı kaydedildi.

İzahta, her iki tarafın da Irak'taki gergin atmosferin yatıştırılması, Bağdat'ta aktif çalışacak ve mesuliyet üstlenip IKBY'nin anayasal haklarına itibar edecek bir hükümetin kurulmasında hemfikir oldukları aktarıldı.

MESUD BARZANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Diğer taraftan, daha önceki IKBY Başkanı Mesud Barzani de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı izahta, Erbil'in Salahaddin beldesindeki konutunda Schenker başkanlığındaki Amerika Birleşik Devletleri kuruluyla görüştüğünü belirtti.

Barzani, Amerika Birleşik Devletleri'li kurulla Irak'taki son gelişmeleri, acil biçimde hal çaresi bulunmasının ehemmiyetini, devam eden hükümet karşıtı gösterileri ve göstericilerin taleplerini ele aldıklarını kaydetti.