ABD polisi QAnon Shaman ve arkadaşlarını arıyor

ABD polisi QAnon Shaman ve arkadaşlarını arıyor

Washington Polisi, ABD Kongre Binası'nı basan insanların fotoğraflarını yayınlayarak, başlatılan soruşturma kapsamında söz konusu kişilerin her yerde arandığını bildirdi.

ABD'de Kasım ayında yapılan başkanlık seçimi sonuçlarını değerlendiren Kongre'ye bir baskın düzenleyen ABD Başkanı Trump destekçileri polis ile çatışmış, 4 kişi yaşamını yitirmiş ve onlarca insan da yaralanmıştı.

Washington polisi, kongre binasına giren boynuzlu bir başlık takan ve üzeri çıplak olan QAnon Shaman lakaplı Jake Angeli isimli Trump destekçisi de dahil olmak üzere birçok kişinin arandığını duyurdu.Amerikan basını, 32 yaşındaki Angeli’nin daha önce Trump'ın mitinglerinde boy gösterdiğini, kıyafeti ve dövmeleriyle özellikle Cumhuriyetçiler arasında meşhur olduğunu yazdı. QAnon Shaman lakaplı Angeli'nin Kongre binası içerisinde polisle tartıştığı ve Kongre'de kürsüye çıkarak poz verdiği gözlemlendi.

Washington DC’deki Metropolitan Polis Departmanı, dün ABD Kongre Binası’na saldıran isyancıların bazılarının tespit edilmesi için sosyal medya hesabından da halktan yardım istedi.