ABD Rusya'nın gerisinde kalmaktan yakındı

ABD Rusya'nın gerisinde kalmaktan yakındı

ABD Deniz Kuvvetleri Genel Sekreter Vekili Thomas Modly, Washington'un hipersonik silahlar alanında Moskova'nın gerisinde kalmasını, Sovyetler Birliği'nin 1957'de ilk yapay uyduyu fırlatarak Amerika Birleşik Devletleri'ni geride bıraktığı vakitlere benzetti

Breaking Defense portalının haberine göre Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Genel Sekreter Vekili Thomas Modly, deniz kuvvetlerinde görevli personele hitap ettiği bir iç yazışmada, Washington'un hipersonik silahlar alanında Moskova'nın gerisinde kalmasını, Sovyetler Birliği'nin 1957'de ilk yapay uyduyu fırlatarak Amerika Birleşik Devletleri'ni geride bıraktığı vakitlere benzetti.

İletide, "Geriye baktığımızda, hipersonik silahların yaratılması gibi büyük teknolojik atılımların global güvenlik alanındaki istikrarı bozabileceğini ve ülkemiz için ciddi bir tehdit olabileceğini anlıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin gelecekte bu tipteki silahların potansiyelini en yüksek bir şekilde kullanması için tüm kaynaklarını seferber etmesi gerektiğini vurgulayan Modly, "Hipersonik silahlar söz konusu olduğunda bugün genel olarak vereceğimiz direktif 'tam yol ileri' olmalı." diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri, hipersonik silahları tedbire araçlarını geliştirmeye başladığını duyurmuştu. Bunun öncesindeyse Washington, Rusya ve Çin'in gerisinde kalmanın eksikliğini yerine koymak için bu alandaki çalışmalara yönelik fonlamayı ikiye katlamıştı.