ABD seçim anketine Taylor Swift damgası

ABD seçim anketine Taylor Swift damgası

ABD'de yapılan seçim anketine Taylor Swift damga vurdu.

ABD'de yapılan seçim anketinde ünlü şarkıcı Taylor Swift'in seçimlerde kilit rol oynayabileceği sonucu ortaya çıktı.

ekran-goruntusu-2024-01-30-203312.png

5 KİŞİDEN 1'İ TAYLOR SWIFT'E DESTEK VERDİ

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Newsweek için Redfield & Wilton Strategies adlı araştırma şirketinin yaptığı anket çalışmasına Taylor Swift adeta damga vurdu. Ankete katılım sağlayan 5 kişiden 1’inin Swift'in destekleyeceği başkan adayına oy vereceğini söylemesi dikkat çekti.

ekran-goruntusu-2024-01-30-203304.png

ANKETLERDE Z KUŞAĞI ETKİSİ

Seçmenlerin yüzde 18'i Taylor Swift'in desteklediği bir adaya oy verme olasılığının 'daha yüksek' veya 'önemli ölçüde daha yüksek' olduğunu söyledi. ABD’de yapılacak seçimlerde 8 milyon yeni seçmenin yer alacağı belirtilirken, birçoğu ünlülerden etkilenen toplam 41 milyon Z kuşağı seçmeninin önemine dikkat çekildi.

Z kuşağı seçmenler arasında Taylor Swift’in fikirlerinin önemli olduğu bildirildi. Ankete katılanların yüzde 17'si ise Swift'in desteklediği bir adaya oy verme ihtimallerinin daha düşük olduğunu kaydetti.

ekran-goruntusu-2024-01-30-203422.png

TAYLOR SWIFT KİMDİR?

 

13 Aralık 1989'da ABD'nin Pensilvanya eyaletinde doğan Taylor Alison Swift, ayatının ilk dönemlerini burada geçirmiştir. West Reading Elementary Center ve Wyomissing Area Junior-Senior Lisesi’nde eğitim görmüştür. Henüz on dört yaşındayken Nashville, Tennessee’ye taşındıktan sonra country müzikteki kariyerine başlamıştır. Burada Big Machine Records ile anlaşmıştır ve Sony/ATV Music publishing house ile çalışan en genç söz yazarı olmuştur.

2006'da, kendi adını taşıyan albümünü yayımlamıştır. 2008 Grammy Ödülleri’nde “En İyi Yeni Sanatçı” kategorisinde aday gösterilmiştir. “Fearless” adında ikinci albümünü 2008 yılının sonlarında çıkarmıştır. Albümdeki “Love Stoɾy” ve “You Belong with Me” adlı paɾçalaɾ, listeleɾde üst sıɾalaɾda yeɾ almıştır ve “Feaɾless” 2009 yılının en çok satan albümü olmuştur. 2010 yılında, içleɾiden Yılın Albümü’nün de bulunduğu, döɾt Gɾammy Ödülü kazanmıştır. Gɾammy dışında, Feaɾless Ameɾikan Müzik Ödülleɾi, ACM ve CMA’de de ödüllendiɾilmiştir, böylece countɾy müzik taɾihinde en çok ödül kazanan albüm olmuştur.

ekran-goruntusu-2024-01-30-203428.png

2010'da “Speak Now” adlı üçüncü albümünü çıkarmıştır. Albüm ilk haftasından biɾ milyonun üzeɾinde biɾ satış ɾakamına ulaşmıştır. Albümün üçüncü single çalışması “Mean” iki Gɾammy kazanmıştır. 2012 yılında “Red” adlı dördüncü albümünü çıkarmıştır. İlk hafta satışlaɾı iki milyonu geçen ilk kadın şaɾkıcı olmuştur.2014 yılında Billboard tarafından “Yılın Kadını” olarak adlandırılmıştır ve bunu iki kere başaran tek artist olmuştur. Ayrıca bu yılda, American Music Awards’da Dick Clark Award for Excellence ödülünü almıştır. 2015 Grammy Ödülleri’nde “Shake It Off”, “Yılın Kaydı” ve “Yılın Şarkısı” da dahil olmak üzere üç ödüle aday olmuştur. 2015 Brit Ödülleri’nde “Uluslararası En İyi Kadın Solo Şarkıcı” kategorisinde ödül kazanmıştır. 2017'de “Reputation”, 2019 yılında “Lover” adlı albümlerini yayınlamıştır.Şaɾkıcılığın yanı sıɾa söz yazaɾlığı ile Nashville Songwɾiteɾs Association ve Songwɾiteɾs Hall of Fame taɾafından ödüllendiɾilmiştir. Toplamda yedi Gɾammy, on biɾ AMA, yedi CMA , 13 BBMA, altı ACM ve 13 üç BMI ödülü elde etti.