'ABD, Venezuela'daki darbe girişiminin arkasında değil tam önünde'

'ABD, Venezuela'daki darbe girişiminin arkasında değil tam önünde'

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD'nin Venezuela'daki "darbe girişiminin arkasında değil önünde olduğunu" ve bu durumu saklama gereği bile duymadığını belirtti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD'nin Venezuela'daki "darbe girişiminin arkasında değil önünde olduğunu" ve bu durumu saklama gereği bile duymadığını belirtti.

Arreaza, Twitter'dan, Amerikancı muhalefetin lideri Juan Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanıyan ve tüm diplomatik ilişkilerini kestikleri ABD'yi hedef aldı.

Bakan Arreaza, paylaşımında "ABD hükümetinin, Venezüella'daki darbe girişiminin arkasında değil, aksine öncülüğünü yaparak, maske takmadan, gizlemeye bile gerek duymadan önünde olması dikkat çekici. (Darbeyi) Washington'da planladılar ve dünyadaki uydu hükümetlerine, aktörlerine talimatlar vererek açık bir şekilde uyguluyorlar" ifadelerini kullandı.

Venezüella'da dün ABD ve Bolivarcı devrim yanlılarının düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis Başkanı Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise başkent Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan binlerce Venezüellalıya seslenmiş, ABD ile tüm ilişkileri kestiğini ve bu ülkenin diplomatlarına ülkeyi terketmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı.

İLGİLİ HABER | Uzmanından Nevşin Mengü'ye Venezuela dersi: Bu kadar cahilsin!

İLGİLİ HABER | Venezuela'da Amerikancı darbe!

İLGİLİ HABER | Maduro 'sonuna kadar savaşacağım' dedi!

İLGİLİ HABER | Amerikancı darbeye direnen Venezuela'dan Türkiye'ye çağrı