ABD'de Kongre binası kapatıldı

ABD'de Kongre binası kapatıldı

Çarşamba günü gerçekleşecek devir teslim töreni öncesi, Kongre binasında "dış güvenlik tehdidi" gerekçesiyle kırmızı alarm durumuna geçildi.

ABD Kongre binası "güvenlik tehdidi" gerekçesiyle giriş çıkışlara kapatıldı. ABD polisi tarafından yapılan açıklamada, Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin töreni provası esnasında tanımlanamayan bir güvenlik tehdidi oluştuğu bildirildi. Biden'ın tören provasına katılanların ise bina önünden tahliye edildiği duyuruldu.

Öte yandan Kongre binası yakınlarında dumanlar yükseldiği, yetkililerin dumanların birkaç blok ötede olduğunu ve Kongre binası için tehdit oluşturmadığını söyledi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILMIŞTI

Kongre önünde yapılacak törende bazı grupların silahlı eylemler düzenleyebileceği ve karşıt grupların çatışabileceği endişeleri nedeniyle başkent Washington'da yerel ve federal güvenlik güçleri, üst düzey alarma geçirildi.

Washington'ın güvenliği için birçok eyaletten görevlendirilen Ulusal Muhafız sayısı 20 bine çıkarıldı. Ulusal Muhafızlar, Kongre ve çevresinde konuşlandırıldı.

Öte yandan törenin yapacağı alanın da bulunduğu ve kent merkezini oluşturan National Mall da önlemler çerçevesinde ziyarete kapandı.
Sadece akreditasyonu olan kişi ve araçların detaylı aramaları yapıldıktan sonra giriş yapmalarına izin verilen başkentte, perşembe gününe kadar birçok sokak ve cadde yaya ve araç trafiğine kapalı olacak.

"İSYANA TEŞVİK" SUÇLAMASI

ABD Kongresinde 6 Ocak'ta yaşanan baskında 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Demokratların "isyana teşvik" ile suçladığı ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesi, Temsilciler Meclisindeki oylamada kabul edilmişti. Trump'ın Kongre olayları kapsamında suçlu olup olmadığına Senatoda yapılacak oylamada karar verilecek.

kongre-yangin.jpg