ABD'de son durum!

ABD'de son durum!

NYC'li adam AOC, Schumer ve Pelosi'yi çevrim içi rantlarda tehdit etti.NYPD açılış güvenliğine yardımcı olmak için DC'ye geldi.Clinton ve Pelosi, Kongre Binası isyanına, Trump-Putin'in katılımına "11 Eylül tarzı komisyon" çağrısında bulundu.

Mitch McConnell, Capitol isyancılarının 'başkan tarafından kışkırtıldığını' söyledi.
"BAŞKENT İSYANI"
FBI, bomba yapıcı bulmanın göreve başlamadan önce 'en öncelikli' olduğunu söyledi.

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell Salı günü yaptığı açıklamada, 6 Ocak Capitol isyancılarının Başkan Trump tarafından "ve diğer güçlü insanlar" tarafından, seçim yenilgisinin belgelendirilmesini durdurmaya çalışmak için "kışkırtıldı" dedi.

McConnell (R-Ky.) Senato'da yaptığı bir konuşmada, "Senato en son toplandığında, Kongre Binası'nı şiddetli suçlulardan geri almıştık ... kalabalık yalanlarla besleniyordu. Başkan ve diğer güçlü insanlar tarafından kışkırtıldılar. Ve belirli bir süreci durdurmak için korku ve şiddet kullanmaya çalıştılar ... ama biz bastırdık. "dedi.

McConnell'in karısı, eski Ulaştırma Bakanı Elaine Chao, Trump'ın Beyaz Saray yakınlarında yaptığı ve binlerce destekçiyi milletvekillerini alaşağı etmeye ikna etmek için "cehennem gibi savaşmaya" çağırdığı bir konuşmanın ardından isyan nedeniyle istifa eden ilk Trump kabinesiydi . 

Trump Çarşamba günü öğle saatlerinde görevden ayrıldığında Washington'daki en güçlü Cumhuriyetçi olacak olan McConnell, isyan nedeniyle yaklaşmakta olan bir görevden alma davasında Trump'ı mahkum edip etmeme konusunda kararsız olduğunu söyledi .

ABD Başkanı Donald Trump, Washington DC'deki "Amerika'yı Kurtarın Yürüyüşü" mitinginde konuştu.
Başkan Trump, isyancılar Kongre Binası'nı ele geçirmeden önce Washington DC'de düzenlenen "Amerika'yı Kurtarın Yürüyüşü" mitinginde konuşuyor.

McConnell Çarşamba günü çoğunluk liderliğini Senatör Chuck Schumer'e (D-NY) bırakacak, ancak Senato kuralları nedeniyle yasaları engelleme ve Biden'in adaylarını engelleme yetkisini elinde tutuyor.

Trump, bir ayaklanmayı kışkırttığı iddiasıyla geçen hafta Meclis tarafından görevden alınmıştı . Senato'da mahkum olursa, federal görevi yeniden yürütmesi yasaklanabilir. Dik bir tırmanış olan mahkumiyet için en az 17 Cumhuriyetçi oy gerekiyor. Mecliste, 10 Cumhuriyetçi safları kırdı ve Trump'ı suçlamak için oy kullandı.

McConnell, isyan nedeniyle bir görevden alma davasında Trump'ı mahkum edip etmeme konusunda kararsız olduğunu söyledi.