ABD'de sular durulmuyor!

ABD'de sular durulmuyor!

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, 6 Ocak'ta Trump destekçilerinin Kongre Binası'nı basması sonucu çıkan olaylarda hayatını kaybeden polis memuru için hesap sorulacağını söyleyerek ailesine başsağlığı taziyesinde bulundu.

Biden ölen polis için cinayet soruşturması başlatacak. Trump yaptığı açıklamada yemin törenine katılmayacağını duyurmuştu. Biden bununla ilgili "Bu iyi bir şey" dedi. Öte yandan ABD eski başkanları Obama, Bush ve Clinton, Biden'ın yemin törenine katılacak. Trump katılmasa da olur dedi.

Biden, "Olaylarda payı olanların bunun bedelini de ödemesi gerekir, ve öyle de olacak" dedi. 

 Federal savcılar, polis memuru Brian Sicknick'in hayatını kaybetmesinin ardından cinayet soruşturması başlatılacağını duyurdular.


TRUMP'IN GÖREVDEN ALINMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

Kendisine Trump'ın görevden azledilme tartışmalarına ilişkin fikri sorulan Biden, dikkatini şu anda acil önlem gerektiren koronavirüs salgını olduğunu belirtti.


Joe Biden, Kongre üyelerine azil kararının kendilerine ait olduğunu söyleyeceğini de ifade etti.

'TERÖRİST' TANIMINI YİNELEDİ

Daha önce Kongre Binası'na girenlerin 'terörist' olduğunu söyleyen ABD'nin seçilen başkanı, "Binaya saldıranlar yerli teröristlerdir ve haklarında soruşturma açılmalıdır" diye konuştu.

Yemin törenine Trump'ın katılmayacak olmasına ilişkin de, "Bu iyi bir şey" dedi ve "Kendisi bu işi yapabilecek durumda değil" diye ekledi. 

Öte yandan Biden, Başkan Yardımcısı Mike Pençe'nin törene katılmasından memnun olacağını belirtti.

Gizli Servis'in yemin töreninde sorun çıkmamasını sağlayacağından emin olduğunu belirten Biden, törenden sonra Kabine'nin kısa süre içinde oluşmasını beklediğini söyledi.

'TRİLYONLARCA DOLARI BULACAK'

Aşı dağıtımı için milyarlarca dolar daha gerekiyor diyen Biden, 15 dolarlık saatlik asgari ücreti de yeniden onayladı ve dikkatlerini küçük işletmelerin yükünü hafifletmeye vereceklerini ifade etti.

Bugün açıklanan istihdam raporlarının, ekonomide açık verme pahasına Amerikalıların bir an önce yardıma ihtiyacı olduğunu ve vakit kaybetmeden harekete geçilmesi söyledi.
Biden, ekonomik paketin trilyonlarca dolar tutarında olacağı bilgisini de hatırlattı.