AB'den Elazığ'daki deprem için dayanışma iletileri

AB'den Elazığ'daki deprem için dayanışma iletileri

Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, Elazığ'ın Sivrice kazasında olan yer sarsıntısı hasebiyle dayanışma iletileri yayımladı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Siyasetleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, depreme ait sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı izahta, "Düşüncelerimiz Türk halkı, kurbanların aileleri, yaralılar ve zarar görenler ile. Yakından izliyoruz. Türk halkı ile tam dayanışma içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu'nun Kriz İdaresinden Mesul Azası Janez Lenarcic, Twitter hesabındaki paylaşımda, Türkiye'nin doğusundan "kaygı verici" haber aldıklarını belirterek, "Can kayıplarından dolayı üzgünüm ve umarım sayı artmaz. Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi (ERCC) vaziyeti yakından izliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Türkiye'de temaslarda bulunan Avrupa Meclisi (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ise Twitter hesabından, "Az önce Türkiye'den döndüm ve depremi öğrendim. Depremden etkilenen aileler ve şehirlerle tam dayanışma ve sempati içerisindeyim. Alakalı müesseselere başarılar diliyorum." sözleriyle dayanışma iletisi verdi.

Amor, paylaşımında Türkiye ziyareti dahilinde, İçişleri Bakanı Süleyman Asil ile daha yeni bir araya geldiğini de vurguladı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, depremde yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi. Rinkevics, arama ve kurtarma çalışmalarının başarıyla sonuçlanması temennisinde de bulundu.