Afganistan: Biz savaştan bıktık!

Afganistan: Biz savaştan bıktık!

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Afganistan halkının artık savaş istemediğini söyledi

Gani, İsviçre'nin Davos kasabasında tertip eden 50. Dünya Ekonomik Forumu (WEF) dahilinde medya üyelerinin suallerini cevapladı.

Meselelerin ancak görüşme yoluyla çözülebileceğini ifade eden Gani, savaşın sonunun olmadığını belirtti. Afganistan halkının artık geçmiş günlerini yine yaşamak istemediğini ifade eden Gani, şayet Taliban'ın böyle bir düşüncesi varsa hiçbir zaman emellerine erişemeyeceğini vurguladı.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NİN AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMESİ

Cumhurbaşkanı Gani, ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi konusunda hiçbir meselenin olmadığının vurguladı. Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi için mütalaa yapılmasının ehemmiyetli olduğunu aktaran Gani, bu mütalaanın Taliban ile değil de Afgan hükümetiyle yapılması gerektiğini kaydetti.

Gani, ''NATO azası ülkeler güvenliğin sağlanması için Afganistan'a büyük yardımlar yaptı. Bu yüzden hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Afganistan'da artık her açıdan gelişmelerin yaşandığını görmek olası.'' dedi.

Afganistan'ın her şeye sahip olduğunu bildiren Gani, ülkenin, büyük yatırımlar yapıldığı takdirde kendi ayakları üzerinde duracağını dile getirdi.