Alman bankacının bar katliamı

Alman bankacının bar katliamı

Almanya’da Hessen eyaletinin Hanau şehrinde, Tobias Rathjen adlı bir bankacı iki ayrı bara baskın düzenleyerek katliam yaptı.

Güncelleme: 16:55

Çarşamba gecesi 22:00 sıralarında gerçekleşen katliamda ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralı olduğu bildiriliyor.

Federal Savcılığın el koyduğu olayda, katliamın gerçekleşmesinde aşırı sağcı ve yabancı düşmanı motivasyonun etken olduğunu düşünüyor. Eyalet Emniyet Müdürlüğü’nün sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, katil annesini de öldürdükten sonra intihar etmiş.

Katilin 3 gün önce Youtube’da bir video yüklediği ancak, bu katliama dair herhangi bir ipucu vermediği bildiriliyor. Katil Tobias Rathjen Videoda Amerikalılara sesleniyor. Yeraltında bulunan askeri yapılarda insanlara işkence yapıldığı, çocukların istismar edilip öldürüldüğü ve şeytanın kutsandığı anlatılan videoda Amerikalılar uyanıp savaşmaya çağırılıyor.

Tobias Rathjen’in arkasında manifesto benzeri bir mektup bıraktığı Emniyet birimleri tarafından da doğrulandı. Ancak, içeriği hakkında bilgi verilmedi. Buna karşılık, Bild gazetesi kendi muhabirine dayandırdığı bir haberinde, Tobias Rathjen’in mektubunun içeriğinde “Almanya’da gönderilmesi artık mümkün olmayan bazı halkların yok edilmesi gerektiği” yazıldığını bildirdi.

Çarşamba gecesi 22:00 sıralarında, şehrin merkezindeki 'Midnight' adlı bara giren Tobias Rathjen burada çok sayıda insanı öldürdükten sonra, arabasıyla Kesselstadt bölgesine giderek orda da 'Arena Bar&Cafe'de 5 kişiyi daha öldürüyor. Ardından kendi evine giden katil, evdeki annesini öldürdükten sonra kendi yaşamına son veriyor.

Ölenlerin isimleri halen açıklanmadı, ancak kurbanların 9’unun ve yaralıların 5’inin yabancı göçmen kökenli olduğu Alman gazetelerinde yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği ise öldürülenlerin 5’inin Türk olduğunu açıkladı.