Alman basınından Türkiye için çarpıcı iddia: F-16 yoksa, Eurofighter var

Alman basınından Türkiye için çarpıcı iddia: F-16 yoksa, Eurofighter var

Türkiye ile ABD arasında F-16 tedarik sürecinde bazı sorunlar yaşanırken Alman basınından çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. ABD'nin F-16 tedariki sürecini daha fazla uzatması durumunda Türkiye'nin masasında Avrupa üretimi olan Eurofighter olduğu yazıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Türkiye arasında sürecin uzaması nedeniyle gerilime neden olan F-16'ların modernizasyonu konusunda Alman basınından dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Bu iddiaya göre, Türkiye'nin gündeminde alamadığı F-35'lerin yerine Avrupa üretimi olan Eurofighter'lar var.

Haberde, Türkiye'nin Block 70 standardına sahip yeni bir F-16 savaş uçaklarını teslimatı için ABD ile görüşüldüğü, ancak ABD'nin tereddüt etmesi nedeniyle Türkiye'nin farklı seçeneklere yöneldiği ifade edildi.

RUS YAPIMI SU-35’LER DE GÜNDEMDE 

Bunun için ise Ankara'nın gözünü diktiği yer Avrupa Birliği (AB) yapımı Eurofihter Typhoon savaş uçağı ve Rus yapımı Su-35'ler. Ancak Rus yapımı Su-35'lerin kesin olmadığının altını çizen gazete, "Tek koltuklu uçak Türk hükümetinin yüzeysel ilgisini uyandırıyor. Bu nedenle de kamuoyuna seçenek oluyor" dedi. Ancak Su-35'lerin Türk Hava Kuvvetleri'ne uyum sağlamasının daha zor olacağını ifade eden gazete, bu nedenle Eurofighter savaş uçaklarının alınmasının daha ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti.