Almanya Dışişleri Bakanı: 'Türkiye ile kirli anlaşma yok'

Almanya Dışişleri Bakanı: 'Türkiye ile kirli anlaşma yok'

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye'de tutuklu bulunan Deniz Yücel'in, "Almanya ile Türkiye arasında kirli anlaşma varsa ben yokum" şeklindeki açıklamasına yanıt verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’de 11 aydır tutuklu olan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in açıklamalarına yanıt verdi. Deutsche Welle Türkçe servisinde yer alan haberde Gabriel’in. "İki ülke ilişkilerin normalleşmesini istiyor. Böyle düşünmesi için bir neden yok" dediği aktarıldı.

Alman Haber Ajansı’na (DPA) konuşan Gabriel, Almanya’daki FETÖ’cülerle bir takas unsuru olmak istemediğini söyleyen Yücel’in açıklamaları hakkında, “Yücel’in açıklamalarını okudum. Söyleşiyi onun bakış açısından baktığımda anlıyorum” ifadesini kullandı.

Gabriel, “Ben sadece şunu söyleyebilirim: Böyle düşünmesi için bir neden yok. Her iki ülke ilişkilerin normalleşmesini istiyor ve NATO’daki gibi ittifaklarda yeniden iyi ilişki içinde olmayı istiyor” dedi. Gabriel, Yücel’in ‘Kirli anlaşma’ iddialarını bu açıklamayla yalanladı.