Almanya, sadece çocuklara kapısını açıyor

Almanya, sadece çocuklara kapısını açıyor

Sınırda yaşanan göç krizi üzerine harekete geçen Almanya’da koalisyon hükümeti, Yunanistan’da bulunan sığınmacı çocuklarının 1500’ünü ülkeye kabul etme konusunda anlaştı.

Ankara’nın mültecilerin Avrupa’ya geçişine izin vermesinin ardından Türkiye-Yunanistan sınırında yaşananlar, Almanya’yı harekete geçirdi.

Alman hükümet yetkilileri Yunanistan’daki kamplarda bulunan 1500 kadar mülteci ve sığınmacı çocuğu ülkeye kabul etme sinyalini verdi. Karar, Başbakan Angela Merkel’in koalisyon üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından kabul edildi.

Alman hükümetinden yapılan açıklamada, göç krizine insani bir çözüm bulma konusunda ‘fikir birliğine varıldığı’ ifade edildi. Hükümet, “Yunan adalarında bulunan 1000-1500 çocuğu alarak Yunanistan’ı bu güç insani durumda desteklemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HIRVATİSTAN'DA YEŞİL IŞIK YAKTI

Almanya'nın ardından benzer bir karar da Hırvatistan'da kabul edilebilir. 

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, 15 Mart’ta düzenlenecek parti seçimleri öncesi katıldığı Demokratik Hırvat Birliği mitinginde, Yunanistan’da mülteci kamplarında yaşayan çocuklardan bazılarını almaya hazır olduklarını açıkladı ve "Biz her zaman insancıl bir yaklaşım sergiledik ve çocukların özel bir korumaya ihtiyacı var" dedi. Plenkovic, bu kararın özellikle ailesi olmayan çocuklara faydalı olacağını dile getirdi.

"Mantıklı bir insanın çocuklara yardım etmemize karşı çıkacağını sanmıyorum" diyen Plenkovic, çocukların ailelerinin Hırvatistan’a alınmasının söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.