Almanya, Türkiye'den 2 bin işçi alacak! İşte ayda 52 bin TL kazandıracak meslekler!

Almanya, Türkiye'den 2 bin işçi alacak! İşte ayda 52 bin TL kazandıracak meslekler!

Almanya, Türkiye'den misafir işçi alımı için sinyal verdi. Personel sıkıntısı yaşayan Almanya'da ayda 3 bin euro, yani 52 bin TL kazanmak mümkün olacak.

Almanya hükümeti yeniden ibreyi Türkiye'ye çevirdi. Türkiye'den misafir işçi alımı için olumlu yanıt veren Berlin, havalimanları başta olmak üzere birçok sektörde personel alımı yapacak.

shutterstock-1170581326-1-scaled.jpg

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Koronavirüs sürecinde ve tatil döneminde yaşanan personel sıkıntısına yönelik, şirketlerimizin yurtdışından, bilhassa Türkiye’den eleman getirmesine olanak sağlayacağız" dedi.

ALMANYA'DA ÇALIŞMAK İÇİN GEREKENLER

Almanya'ya çalışmak üzere gidecek Türk vatandaşları için şartlar da belli oldu. Güvenlik ve güvenilirlik kontrolü yapılmasının şart koşulduğu iş ilanlarında Almanca bilme şartı olmaması ise Berlin'e gideceklerin yüzlerini güldürdü.

3.jpg

ALMANYA'YA NASIL GİDİLİR?

Almanya'da çalışmak isteyen Türklerin 'misafir işçi' statüsünde olduğuna da vurgu yapıldı. Buna göre toplu sözleşme yapılacak Türk vatandaşlarına ücret ve konaklama imkanı da sağlanacak.

Türk vatandaşlarının geçici olarak çalışmak üzere gideceği Almanya'ya vize konusunda da gerekli kolaylık sağlanacak. Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Almanya'nın başkonsoloslukları işlemleri hızlandıracak. 

1.jpg

ALMANYA, TÜRKİYE'DEN 2 BİN İŞÇİ ALACAK

Alman hükümeti, Türkiye'den 2 bine yakın kalifiye elemanın ülkede çalışmak için hazır durumda olduğunu belirtti ve özel izin verilmesini talep etti. Başvuruların bu sayıyı geçeceği öngörülüyor.

ALMANYA'DA MAAŞLAR NE KADAR?

Almanya’da profesyonel iş hayatında mesleklerin maaşları oldukça cazip. En düşük maaş olarak belirlenen asgari ücret Almanya'da 1.653 euro. Farklı meslek kollarında maaşlar 2.500 euro ile 4.000 euro arasında değişiyor.

4.jpg

İşte Almanya'da mesleklere göre maaşlar:

Almanya Doktor Maaşı – 5.550-10.200 Euro
Almanya Öğretmen Maaşı – 2.900 Euro
Almanya Hemşire Maaşı – 2.100-2.500 Euro
Almanya Avukat Maaşı – 4.310 Euro
Almanya Gazeteci Maaşı – 2.400 Euro
Almanya Kasiyer Maaşı – 1.850 Euro
Almanya Çöpçü Maaşı – 1.950 Euro
Almanya Polis Maaşı – 3.450 Euro
Almanya Garson Maaşı – 2.300 Euro
Almanya Fabrika İşçisi Maaşı – 2.750 Euro
Almanya Tamirci Maaşı -1.805 Euro