Almanya'da gizli 'Nazi' toplantısı ifşa edildi! Hitler'i mezarından kaldırmaya çalıştılar

Almanya'da gizli 'Nazi' toplantısı ifşa edildi! Hitler'i mezarından kaldırmaya çalıştılar

Almanya zengin nazilerin toplantısıyla çalkalanıyor. AfD çevresinde faaliyet gösterdiği iddia edilen aşırı sağcı ünlü zenginler, kişi başı 5000 euro vererek lüks otelde bir araya geldi.

Tüm dünyada olduğu gibi Almanya'da da aşırı sağın hızla yükselmesinden sonra, Potsdam’da yapılan "Zorla toplu sürgün" öngören "ırkçı ve toplumu bölücü" aşırı sağ toplantıyla ülke adeta çalkalanıyor.

2-001.webp

5000 EURO İLE KATILABİLİNEN GİZLİ TOPLANTI

Toplantının görüntüleri ve alınan kararlar ise bir bir ifşa edildi. Katılımcıların 5000 euro vererek girdikleri gizli toplantıyı düzenleyen kişinin Avusturyalı aşırı sağcı Martin Sellner olduğu ortaya çıktı. Toplantıda Türkler de hedefteydi.

3-001.jpg

AŞIRI SAĞCI TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Sellner'e destek verenler ise ünlü Hans im Glück restoranlarının eski sahiplerinden Christian Limmer, iki CDU’lu, tanınmış aşırı sağcı Gernot Mörig, Saksonya-Anhalt Eyaleti AfD (Almanya İçin Alternatif) meslis grubu başkanı Ulrig Siegmund, aşırı sağcı parti AfD’nin lideri Alice Weidel’in kişisel danışmanı Roland Hartwig ve hatta Federal Meclis AfD milletvekili Gerrit Huy oldu.

6.jpg

GİZLİ TOPLANTI İFŞA EDİLDİ

Corroctiv isimli yayın kuruluşu, Potsdam’daki Landhaus Adlon adlı lüks otelde gerçekleşen toplantıyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri paylaştı. Hans im Glück, eski yönecileri Limmer ile önceden ayrıldıklarını açıkladı.

5.jpg

Saksonya-Anhalt Eyaleti AfD (Almanya İçin Alternatif) grubundan Hartwig, toplantıda ele alınan konuların partiye taşınacağı sözünü verdi. Toplontının detayları ortaya çıkınca, AfD partisinin yasaklanması da tartışılmaya başlandı.

8.jpg

Neonaziler ve milyonerlerin yaptığı toplantıda, şu konular ele alındı:

  • Ülkeye uyum sağlayamayan veya sonradan vatandaş yapılanların (çoğunluğu Türkler) vatandaşlığının iptal edilmesi ve ülkeden sürülmesi.
  • Alman vatandaşlarına ikinci sınıf muamele yapılmasına karşı çıkılması.
  • Bir geri dönüş kavramı geliştirilmesi. Öz Alman olmayanların ülkeden sürülmesi. Buna Remigration da denilebilir.
  • İnsanlara ülkede bir müşteri gibi, kendilerine özel hizmet verilen birileri gibi yaşayamayacağı öğretilmeli.

10.jpg

Katılımcılardan bazıları, daha sonra gazetecilerin soruları üzerine kendini savunmaya çalıştı ve zorla göçe karşı olduklarını, bunu bu şekilde anlamadıklarını söyledi. Ancak toplantıyı düzenleyen Avusturyalı Sellner, sorulara yanıt vermekten kaçındı. Benzer bir şekilde AfD’li katılımcılar da sessiz kalmayı tercih etti.

11.webp

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ'DAN AÇIKLAMA

Kasım ayında yapılan gizli toplantı ile ilgili ayrıntılara büyük tepki gelirken Alman Başbakan Scholz, yayınladığı mesajda, "Özgür, demokratik temel düzenimize karşı çıkan herkes, Anayasayı Koruma Teşkilatı ve bağımsız yargıya hesap verecektir. Kimsenin ülkemizde göçmenlik geçmişi olup olmadığını araştırmasını, bu ayrımcılıkla ‚biz’i oluşturan öğeyi bölmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Scholz’un bu mesajı, aşırı sağcı faaliyetleri karşı, devletin düzenini koruyan teşkilatın harekete geçmesini istetiği anlamına geliyor. 

12.webp

"HAYAL EDEBİLECEĞİNİZ EN KARANLIK VE İĞRENÇ ŞEYİ HATIRLATIYOR"

Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder de, sert tepki verdi. Söder, "Bir ön aşama olarak bu durum, bizlere gerçekten de hayal edebileceğiniz en karanlık şeyi ve en iğrenç şeyi hatırlatıyor" dedi. Söder, bu şekilde Nazi dönemi benzetmesi yaparken, şu anda AfD’nin yasaklanmasının ise pek mümkün görünmediğini belirtti.

13.webp

AfD'DEN AYRI SESLER

Aşırı sağcı ve yabancı düşmanı AfD’li katılımcılar sessiz kalırken, partiden yapılan resmi açıklamada, buraya katılanların "özel olarak gittiğini ve partiyi bağlamadığı" yorumu geldi. Ancak partinin federal milletvekili, toplantıyla ilgili olarak attığı mesajda, "Yabancıları ana vatanlarına döndüreceğiz. Milyonlarca kez yapacağız. Bu gizli bir plan değil, bir söz" dedi.