Almanya'ya gideceklere kötü haber! Şartlar değişti...

Almanya'ya gideceklere kötü haber! Şartlar değişti...

Alman hükümeti, ülkeye girişlerde koronavirüs aşısı olmayanlardan negatif test sonucu göstermesi zorunluluğu getirdiği açıklandı.

Aşılarını tamamlayanların veya koronavirüs geçirerek iyileşenlerin ise bunu belgelemesi gerekiyor. Alman hükümeti, ülkede koronavirüs vaka sayılarının artışa geçmesi üzerine 1 Ağustos Pazar gününden itibaren ülkeye giriş yapacaklar için önlemleri artırdı. Buna göre, ülkeye hava, kara ve demir yoluyla giriş yapacak aşı olmamış kişilerin korona testinin sonucunu göstermesi ya da aşılarının tamamlandığını veya koronavirüs geçirerek iyileştiğini belgelemesi gerekiyor. Almanya'daki uygulamaya göre, sadece hava yoluyla gelenlerden test isteniyordu.


Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcü yardımcısı Ulrike Demmer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "1 Ağustos Pazar gününden itibaren ülke dışındaki tatilden dönen herkesin sonucu negatif olan test gösterebilmesi gerekiyor. İstisnalar: Aşılarını tamamlamış olanlar, iyileşenler ve 12 yaşından büyük olmayan çocuklar. Kabine yeni ülkeye seyahat yönetmeliğini kabul etti" ifadelerini kullandı.

TEST ZORUNLULUĞU NE ANLAMA GELİYOR?
1 Ağustos Pazar gününden itibaren Almanya'ya giriş yapacak olan 12 yaşından büyük olan herkesin korona test sonucunu ibraz etmesi gerekiyor. Aşılarını tamamlayanların veya Covid-19 geçirerek iyileştiğini belgeleyenlerden ise test istenmeyecek. Sonucu negatif olan hızlı testin 48 saat, PCR testinin ise 72 saatten eski olmaması gerekiyor. Testlerin ücretleri, yaptıran kişi tarafından karşılanacak. Virüs varyantı bölgesinden gelenlerde ise farklı bir uygulama söz konusu. Virüs varyantı bölgesinden gelen aşılarını tamamlamış veya Covid-19 geçirerek iyileşenlerin de Almanya'ya girişte negatif test sonucu göstermesi gerekiyor. Virüs varyantı bölgesinden gelenler için yönetmelikte "aşı veya iyileşme belgesinin yeterli olmayacağı" belirtiliyor. 12 yaşından küçük olanlardan ise test istenmiyor.


Federal Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar uyarınca, ayrıca 1 Ağustos Pazar gününden itibaren ülkeler üç yerine iki risk grubuna ayrılacak ve "yüksek risk bölgeleri" ile "virüs varyantı bölgeleri" olarak sınıflandırılacak. "Riskli bölgeler" ise sınıflamada yer almayacak.