Amerika Birleşik Devletleri’nden Suriye'ye daha fazla asker

Amerika Birleşik Devletleri’nden Suriye'ye daha fazla asker

Suriye'de petrol alanlarında varlığını sürdüren ABD güçleri, yakın vakitte terör örgütü YPG/PKK işgalindeki alanlara Irak üzerinden lojistik ve askeri ekipmanlar göndermişti.

Mahalli kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Amerika Birleşik Devletleri silahlı gücü, Deyrizor ve Haseke şehirlerinde bulunan en büyük iki üssünü genişletmek için harekete geçti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'deki en büyük üssü Deyrizor Ömer petrol alanında bulunurken, ikinci en büyük üssü Tel Beyder ise Haseke'nin kuzeybatısında bulunuyor.

Ömer alanındaki üs genişletme dahilinde çok sayıda iş makinesi, üssün yanındaki alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Tel Beyder'deki çalışmalar kapsamında ise Amerika Birleşik Devletleri güçleri, öncelikle üssünün yanındaki araziyi satın aldı.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NİN ÜS GENİŞLETME ÇALIŞMALARI, YPG/PKK'NIN YARDIMIYLA BAŞLADI

İnşaat malzemeleri ve araçları taşıyan çok sayıda kamyon, yakın vakitte üsse girerek çalışmalara başladı.

Kaynaklar, Amerika Birleşik Devletleri'nin üs genişletme çalışmalarına terör örgütü YPG/PKK'nın yardımıyla başladığını belirterek çalışmaların Rusya-Amerika Birleşik Devletleri gerginliğin tırmanmasıyla eş vakitli olduğuna dikkati çekti.

Amerika Birleşik Devletleri askerleri, geçen ay, Haseke şehrindeki Rümeylan petrol alanına erişmek isteyen Rus askerlerinin yolunu dört defa kesmiş ve geri dönmelerine neden olmuştu.