Amerikan ajanları idam ediliyor

Amerikan ajanları idam ediliyor

İran'da "Amerika Birleşik Devletleri yerine casusluk" yapmaktan suçlu bulunan Emir Rahimpur ile ilgili verilen idam cezası yüksek mahkeme tarafından onandı

Fars Haber Ajansı'na göre, İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, İran’ın başkenti Tahran'da tertip ettiği medya toplantısında, "Amerika Birleşik Devletleri Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) için casusluk yapmak ve İran'ın nükleer faaliyetleri ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri'nin istihbarat birimine bilgi aktarmak suçlamasıyla idam cezasına çarptırılan Emir Rahimpur ile ilgili verilen karar Yüksek Divan Mahkemesi tarafından onandı." diye konuştu.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ İÇİN CASUSLUK SUÇLAMASIYLA 2 KİŞİYE MAPUS

İsmaili ayrı olarak, beşeri yardım kuruluşlarında faaliyet gösteren 2 kişinin daha ABDiçin casusluktan suçlu bulunarak 15'er sene mapusa mahkum edildiğini izah etti.

Mevzubahis iki kişinin "Amerika Birleşik Devletleri'ne bilgi sızdırma, casusluk ve milli güvenlik aleyhinde faaliyet gösterme" suçlamalarından ceza aldığını aktaran İsmaili, bu kişilerin kimliğine ait ise bilgi vermedi.

İran İstihbarat Bakanlığı, Temmuz 2019'da yaptığı izahla "Amerika Birleşik Devletleri adına casusluk yapan 17 tutuklu bulunduğunu ve bunlardan bazılarının idam cezasına çarptırıldığını" duyurmuştu.