Angelina Jolie'den İsrail'in Gazze ablukasına tepki: "Dünya liderleri bu suçlara ortak oluyor"

Angelina Jolie'den İsrail'in Gazze ablukasına tepki: "Dünya liderleri bu suçlara ortak oluyor"

ABD'li ünlü oyuncu Angelina Jolie de İsrail'in Gazze'ye bomba yağdırmasına tepki gösterenler arasına katıldı. Jolie, dünya liderlerine de seslendi.

ABD'li ünlü oyuncu Angelina Jolie, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasına tepki gösterdi ve dünya liderlerine seslendi.

"GAZZE, TOPLU BİR MEZARA DÖNÜŞTÜ"

Instagram hesabından paylaşımlarda bulunan Jolie, gidecek bir yeri olmayan, mahsur kalmış bir halkın 'bilinçli ve kasıtlı' olarak bombalandığını vurgulayarak, "20 yıldır bir tür açık hava hapishanesi haline getirilen Gazze, hızlıca toplu bir mezara dönüştü. Öldürülenlerin yüzde 40'ı masum çocuklar. Aileler katlediliyor" ifadelerini kullandı.

"MİLYONLARCA KADIN VE ÇOCUK CEZALANDIRILIYOR"

Dünyanın olup biteni hiçbir şey olmamışçasına izlediğini söyleyen Angelina Jolie, "Filistin halkı, gıda ilaç ve insani yardımdan mahrum. Milyonlarca kadın ve çocuk cezalandırılıyor" dedi.

"BMGK ÇALIŞMASINI ENGELLEYENLER SUÇA ORTAK"

Ateşkes taleplerini reddedenlere de sert sözlerle yüklenen ünlü oyuncu, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin çalışmasını engelleyenler de bu suça ortak." diye yazdı.

"MAHSUR KALAN BİR NÜFUS KASITLI OLARAK BOMBALANIYOR"

Jolie, "Kaçacak hiçbir yeri olmayan, mahsur kalan bir nüfus kasıtlı olarak bombalanıyor. Dünya liderleri insani ateşkes talebini reddederek bu suçlara ortak oluyorlar" dedi.

ekran-goruntusu-2023-11-01-233211.png