Ateşkes şartları: "Türk askeri çekilsin"

Ateşkes şartları: "Türk askeri çekilsin"

Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter, ülkede devam eden krize ilişkin yaptığı açıklamalarda, ateşkes sağlanabilmesi için 'Türkiye'nin çekilmesi' şartını öne sürdü

Libya'daki duruma ve Türkiye'nin ülkedeki askeri varlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Halife Hafter, Türkiye'nin 'askerlerini Libya'dan çekmesi' karşılığında ateşkese hazır olduklarını bildirdi.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler (BM) ise Libya'da kalıcı ateşkes sağlamayı amaçlayan Cenevre'deki 5+5 formatındaki ortak askeri komite toplantılarının yeniden başladığını duyurdu.

Sputnik'e açıklamalarda bulunan Hafter, Türkiye'nin ve Türkiye destekli Suriyeli militanların ülkeden ayrılması ve Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) silah yardımı bırakması koşuluyla ateşkese hazır olduklarını söyledi. 

Hafter, "Ateşkes, Suriyeli ve Türk paralı askerlerinin geri çekilmesi, Türk silahlarının naklinin durdurulması, terörist grupların ortadan kaldırılması gibi bir dizi koşulun sonucunda gerçekleşebilir. Yalnızca bu koşullara ulaşıldığında ateşkes hakkında konuşabiliriz. Ne yazık ki mevcut ateşkes Türkiye ile Serrac Hükümeti tarafından çok sayıda Suriyeli militanın, Türk askerlerinin, teröristlerin ve silahın transferi için kullanıldı. Bu durum ateşkesin ihlali demektir" sözlerini kullandı.