Avrupa Birliği’nden dijital yayıncılıkta terörizm önlemi

Avrupa Birliği’nden dijital yayıncılıkta terörizm önlemi

Avrupa Birliği terörizm unsuru bulunan içerikleri kaldırmaları için internet sitelerine 1 saat süre verdi. 1 saat içinde yayından kaldırılmayan içerikler için erişim engelleme ve para cezaları gündeme gelecek.

 Avrupa Birliği Perşembe günü aldığı bir kararla Google ve Facebook gibi platformlarda yer alan çocuk tacizi, şiddet ve terörizmle ilgili içeriklerin 1 saat içerisinde kaldırılmasını istiyor.

Platformlar içerik yayımlandıktan 1 saat içinde kaldırmazsa para cezası da dahil olmak üzere yaptırımlar yolda.

Facebook ve Google gibi devler adına açıklamalar yapan CCIA 1 saatin içerik kaldırmak için çok kısa bir süre olduğunu söylülyor. Kurumdan yapılan açıklamada, “Bir saat çok kısa bir süre hosting hizmetlerinin buna nasıl cevap vereceğini bilmiyoruz” ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği Güvenlik Konseyi'nden Julian King yaptığı açıklamada, “Bir çok büyük platform zaten önerdiğimiz formülü uyguluyor. Bu imkansız değil” açıklamasında bulundu.

Avrupa Birliği Dijital Pazar başkan yardımcısı Andrus Ansip online platformların insanların haber aldığı ilk mecra olduğunu belirtirken bunun platformlara sorumluluk da yüklediğini söyledi.