Avusturya'da 'İbiza Skandalı' büyüyor

Avusturya'da 'İbiza Skandalı' büyüyor

Avusturya'da "İbiza skandalı" ile ilgili olarak çok sayıda kişi gözaltına alındı.

2017'de, İspanya'nın İbiza adasında kaydedildiği ortaya çıkan bir videoda, Avusturya eski Başbakan Yardımcısı Strache’nin bir Rus iş kadınıyla "partilerine yardım yapılması durumunda devlet ihalelerinin Rusya'ya verilmesinde yardımcı olacağı" yönünde ifadelerin yer aldığı görüntüler geçen mayısta Alman ve Avusturya basınında yer almıştı.

"İbiza skandalı" olarak adlandırılan olaya ilişkin görüntülerin basında yer almasından sonra, aşırı sağcı lider istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yayınlanan görüntüler, Avusturya'da merkez sağ Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisi (FPÖ) tarafından kurulan ve 17 ay iktidarda kalan koalisyon hükümetinin çökmesine neden olmuştu.

Gizli görüntülere ilişkin soruşturma kapsamında dün Avusturya'nın başkenti Viyana ile Salzburg kentinde üç eve operasyon düzenlendi. 

Viyana Savcılığı Sözcüsü Nina Bussek, soruşturmada gizlilik kararı alındığı için operasyona ilişkin detaylı bilgi paylaşılmayacağını belirtti, ancak gözaltıların sürebileceğini de sözlerine ekledi.

Avusturya basınında yer alan haberlerde, en az 6 kişinin gözaltına alındığı, yasa dışı yollarla kaydedilen görüntüleri eski Başbakan Yardımcısı Strache’ye 400 bin Avroya satmaya çalışan şahısların aşırı sağcı lidere şantaj yaptıkları ileri sürülüyor.

YURT HABER