Ayağının tozuyla Ankara’dan dönmüştü: Raşid Dostum'a suikast girişimi

Ayağının tozuyla Ankara’dan dönmüştü: Raşid Dostum'a suikast girişimi

Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum'u Ankara'dan Kabil'e taşıyan uçağın iniş yapmasından kısa süre sonra havaalanı civarında patlama meydana geldi. Patlamada, en az 10 kişinin öldüğü belirtildi.

Türkiye’de bir yıldan uzun süredir sürgünde olan Raşid Dostum, görevine devam etmek için Kabil’e döndü. Dostum’u Ankara’dan Kabil’e taşıyan uçağın inişinden kısa bir süre sonra Kabil Havalimanı’nda patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanı Najib Danish, patlamanın bomba yüklü bir araçla düzenlenen intihar saldırısı olduğunu söyledi. Bakan, Dostum’un yara almadan kurtulduğu patlamada en az 10 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Patlamanın havalimanı girişine yakın bir bölgede gerçekleştiğini söyleyen Kabil polis sözcüsü Hashmat Stanekzai, dokuz kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Patlama, Dostum’un araç konvoyu havaalanını terk ettikten kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Afganistanlı bir yetkili de, Dostumun Türkiye'den Kabile Ekim ayında gerçekleşecek olan seçimler için geri döndüğünü söyledi.